Ercan ÇELİK

Bir kısmı Duatepe Mahallesi, bir kısmı İstiklal Mahallesi sınırları içinde bulunan yüzlerce dönüm zeytinlik alanın sahipleri, yıllar önce yapılan bir imar değişikliğinden dolayı mağdur olduklarını söylediler. Önceki gün zeytinlik alanda bir araya gelen mağdurlar, 14 yıldır süregelen sorunun ortadan kaldırılmasını, parsellenen zeytinliklerinin hak sahiplerine iade edilmesini istedi.

Zeytinlik alandaki hak sahiplerinden biri olan Celal Toktürk isimli vatandaş, yapılan değişikliğin onlarca sorunu beraberinde getirdiğini söyledi. Toktürk, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

 “Bundan 14 yıl önce dönemin Belediye Başkanı tarafından bu bölge, fabrika veya depo yapılacağı gerekçesiyle 18. Madde uygulanarak parsellendi.

Aradan 14 sene geçmiş olmasına rağmen değişikliğe dair hiçbir şey yapılmadı. Dolayısıyla buradaki hak sahipleri büyük mağduriyet yaşadı. Buradaki tüm yerler zeytinlik olmasına rağmen, hak sahipleri yüksek fiyatlarla arsa vergisi ödüyor. Zeytinliklerimiz arsa oldu ancak şu an bunun hiçbir değeri yok.

Bizler hak sahipleri olarak buradaki parselasyonun iptal edilmesini, yerlerimizin zeytinlik olarak bizlere geri iade edilmesini istiyoruz”

Editör: Haber Merkezi