Eylül ve Ekim aylarında beklenen yağmurlar bir türlü yağmayınca tarlasına ekim yapamayan köylüler toplu şekilde yağmur duasına çıktı.

Küresel ısınma nedeniyle değişen iklim koşulları yılda 3 ürünün alınabildiği dünyaca ünlü Küçükmenderes ovasını tehdit ediyor. Tire’nin kırsaldaki Derebaşı mahallesi sakinleri, Eylül ve Ekim aylarında beklenen yağmurlar bir türlü yağmayınca toplu şekilde yağmur duasına çıktı. “Çatal Er” Türbesi’nde kadın erkek çoluk çocuk demeden toplanan yüzlerce köylü, imece usulü yapılan yemeğin ardından köy imamı Samet Doğan tarafından ellerini göğe açarak “Yağmur” için dua etti.

500 KİŞİ DUA ETTİ
Yağmur duasına, AK Parti, CHP temsilcilerinin yanı sıra, Pınarlı, Doyranlı gibi komşu köylerden 500’ü aşkın katılım olduğunu ifade eden Derebaşı Muhtarı Süleyman Kandak, “İmece usulü topladığımız paralarla aldığımız adak danayı ‘Çatal er’ türbesinde kestik. Kadınlarımızın pişirdiği 6 çeşit hayır yemeğini misafirlerimize dağıttık. Yıllardır su sorunu çekiyoruz. Su kaynakları açısından en fakir bölgedeyiz. Bölgemizde, hayvancılık ve buna bağlı tarımın yanında çiçekçilik de yapılıyor. Ekim ayında tarlalarımıza ekmemiz gereken silajlık mısır, yulaf, arpa gibi tarım ürünlerini yaşadığımız kuraklık nedeniyle henüz tarlalarımıza ekemedik. Bir an önce yağması gereken yağmurlar yağmazsa halimiz perişan” diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi