Ergün ÇELİK

Tire’ye 8 kilometre uzaklıktaki Karateke Köyü’nde yaşayan 20 yaşındaki Şerafettin Aydın, Tire’deki işyerine her gün bisikletle gidip geliyor. Akyol Çay Ocağı’nda garson olarak çalışan Şerafettin Aydın, sabah 8 kilometre mesafeyi bisikletle kat ettikten sonra çay dağıtmak için günlük yaklaşık 20 km tepsi sallıyor. Lise eğitimini Tire’de tamamlayan Şerafettin Aydın, bir yandan müşterilerine çay dağıtırken diğer yandan Polis Akademisi’ne hazırlanıyor. Hayatındaki en büyük hayalinin polis olmak olduğunu ifade eden Şerafettin Aydın, çalışırken derslerine çalışmayı da ihmal etmiyor.

‘BİSİKLET YAŞAM TARZIM’

Her gün 16 kilometre bisiklet kullanan Tireli Genç Şerafettin Aydın, yaptığı açıklamada, bisiklet kullanmayı çok sevdiğini söyledi. Bisikletin yaşam tarzı haline geldiğini ifade eden Aydın; “Bisiklet kullanmayı çok seviyorum. Her sabah erkenden kalkıp bisikletimle yola koyuluyorum. Normal dolmuş ile işe gidip gelsem günlük 6 lira ulaşım ücreti ödemem gerekiyor. Bu sayede hem tasarruf yapıyorum hem de sağlıklı yaşıyorum. Çok hareketli, yerinde duramayan biriyim. O yüzden koşuşturmayı çok seviyorum. 

‘POLİS OLMAK İSTİYORUM’

Yaz tatilimi çalışarak değerlendiriyorum. Bu vesileyle hem boşta gezmiş olmuyorum hem de eğitim masraflarımı karşılıyorum. Annemi babamı çok küçük yaşta kaybettiğimden dolayı hayata erken atıldım. Hayattaki en önemli hedefim bir gün eğitimimi tamamlayıp polis olmak. Allah tez zamanda hedefime ulaşıp ülkeme hizmet ettiğim günleri görmeyi nasip etsin." dedi.

Editör: Haber Merkezi