Hüseyin Ergi AmeliyatGöreve geldiği günden bu yana başarılı bir şekilde Kaymakamlık makamında hizmet veren Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, geçtiğimiz gün aniden rahatsızlanarak Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Safra kesesinde taş tespit edilen Kaymakam Ergi, dün sabah saatlerinde kapalı sistem ile ameliyat olarak safra kesesini aldırdı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Yaklaşık 3 yıl önce Nevşehir Vali Yardımcılığı görevinden Tire Kaymakamlığına atanan ve görevini başarılı bir şekilde sürdürerek Tire halkının da büyük sevgisini kazanan Hüseyin Ergi, önceki gün gece saatlerinde aniden fenalaşarak Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaklaşık 3 gün genel cerrahi servisinde yatan ve tetkikleri yapılan Kaymakam Ergi’nin safra kesesinde taş olduğu ve ameliyat edilmesi gerektiği belirtildi. Teşhis ve tedavi yöntemi belirlendikten sonra operasyon hazırlıkları gerçekleştirildi. Tire Devlet Hastanesi cerrahlarından olan, aynı zamanda başhekim yardımcısı olan Op. Dr. Burhan Taşlıpınar’ın liderliğinde dün sabah saatlerinde gerçekleşen ‘kapalı sistem’ ameliyat ile Kaymakam Ergi ameliyat edildi ve safra kesesi alındı.

KAYMAKAM ERGİ, BUGÜN TABURCU EDİLECEK

Operasyonun oldukça başarılı geçtiğini, Kaymakam Ergi’nin durumunun iyi olduğunu ifade eden Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali, “Kaymakam beyin durumu gayet iyi. Safra kesesinin alınmasına karar verildi ve başarılı bir operasyonla sıkıntısında kurtuldu. Sağlığına bir an önce kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu. Telefonla görüştüğümüz Kaymakam Ergi ise durumunun iyi olduğunu, kendisini arayan veya  aramayan sağlık durumunu merak eden tüm Tirelilere teşekkür ettiğini belirterek; en kısa sürede iyileşip, görevini kaldığı yerden devam edeceğini ifade etti. Kaymakam Ergi, bugün son kontrolleri yapıldıktan sonra, bir aksilik olmaması durumunda, taburcu edilecek.

Editör: Haber Merkezi