Kanser savaşçısı öğretmen Tire Kaymakamlığı ve Halk Eğitimi Merkezi’nin hazırladığı “Yeniden Doğmak İçin Yaşamak” adlı projede yer alarak komisyondaki arkadaşlarıyla birlikte kanser tedavisi gören hasta ve ailelerine psikolojik ve sosyal destek sağlanmasına katkı sağlayacak.

Tire Halk Eğitim Merkezi’nde, İngilizce öğretmeni olarak görev yapan evli ve 1 çocuk annesi Serap Kara (33), yakalandığı “Meme kanserini” zorlu bir sürecin ardından yenmeyi başardı. Kanser hastalarına destek olmak isteyen genç öğretmenin geliştirdiği proje kabul gördü. Kara, Tire Kaymakamlığı ve Halk Eğitimi Merkezi’nin birlikte hazırladığı “Yeniden Doğmak İçin Yaşamak” adlı projede yer aldı. Oluşturulan komisyonda gönüllü olarak görev alan kanser savaşçısı, komisyondaki arkadaşlarıyla birlikte kanser tedavisi gören hasta ve ailelerine psikolojik ve sosyal destek sağlayacak.

ZORLU SÜRECİ YENDİ

Yaklaşık 1 yıl önce kanser tedavisinin tamamlandığını belirten öğretmen Kara, “Kanser olduğumu ilk öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı. Maceram, karanlık bir ultrason odasında şekli beğenilmeyen bir kitlenin fark edilmesiyle başladı. Tedavi süreci, kendim ve ailem açısından çok zor geçti. Ameliyatımın ardından, kemoterapi ve ışın tedavisi gördüm. Birçok kez dibe vuruşlarım oldu. Zaman zaman şiddetli şekilde psikolojik desteğe ihtiyaç duydum” dedi.

AB PROJESİ OLACAK

Kanser uzmanı doktorunun önerisiyle hayata tekrar sarıldığını anlatan Kara, “İlgi alanlarımı belirleyip, kendimi meşgul edecek bir kursa başladım. “Yeniden Doğmak İçin Yaşamak” adlı proje işte böyle gelişti. Benim gibi kanserle mücadele eden bireylere ulaşıp, onların tekrar hayal kurabilmelerine katkı sağlamak istedim. Şu ana kadar projemize 20 kişi başvurdu. Bu sayının her geçen gün artarak büyüyeceğini düşünüyorum. Bizlere verine destekle karanlık bir odada başlayan maceram aydınlandı” diye konuştu. Projenin ilçe merkezi ve kırsaldaki en ücra alanları da kapsayacağını belirten Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise “Kanseri tedavi etmek demek kanserli hastayı tedavi etmek demek değildir. Başlattığımız sosyal sorumluluk projesini en kısa sürede AB projesi olarak geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

NELER YAPILACAK?

“Yeniden Doğmak İçin Yaşamak” adlı projeyle, kanser tedavisi gören hastalar ve ailelerine psikolojik ve sosyal destek sağlanacak. Kanser tedavisi gören, tedavisi tamamlanmış ya da risk grubunda bulunan bireyler ile ailelerini kapsayan projede, hastalığı atlatan, tedavi süreci devam eden veya risk grubunda yer alan kişilere ve ailelere ulaşılacak. Tire Devlet Hastanesi, Tire Belediyesi, Toplum Sağlığı Merkezi ve Mavi İnci Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin doğrudan destek verdiği proje kapsamında seminerler, birey ve gruplarla psikolojik seanslar, atölye çalışmaları ve kurslar düzenlenecek. Projeye, Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Aziz Karaoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Ün. Cerrah Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Okan ile Ankara Zekai Tahir Kadın Sağlığı Eğ. Ar. Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Sebahattin Aytekin ise bireysel destek verecek.

Editör: Haber Merkezi