Kan Bağışı,Tire Süt Kooperatifi, Kızılay İş Birliği ile 18 Haziran Pazartesi günü Kooperatifin İdari binasında kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Kızılay’ın “Kan Bağışı, Can Bağışı” kampanyası kapsamında kan bağışlamak isteyenler, Tire Süt Kooperatifi’nin İbn-i Melek Mahallesindeki binasına giderek bağışlayabilecek.

Tüm Tire halkını Kan Bağışına davet eden Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Kan bağışının hem toplumsal hem de bireysel önemi olduğunu söyledi. Kan Bağışı yapmanın temelinde hayat kurtarmak olduğunu dile getiren Başkan Eskiyörük “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmaktır. Tüm halkımızı kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

KAN VERMENİN FAYDALARI

 

* Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.

* Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.

* Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.

* Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.

* Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.

 

KİMLER KAN VEREBİLİR

 

18 yaşını doldurmuş, 65 yaşından küçük sağlıklı herkes. Ancak bağışçıların sağlık sorgulamasından ve temel bir muayeneden geçirilmesinin ardından kimlerin kan verebileceği tespit edilir. 18 yaşından küçük, yakın zamanda sarılık hastalığı geçirmiş, önemli ve sürekli bir hastalığı olanlar başta olmak üzere incelemeler sonucunda kan vermesi uygun görülmeyenlerden kan alınamaz.

Editör: Haber Merkezi