Kalp KriziÖnceki gün Çayırlı Köyü’nde meydana gelen üzüntü verici olayda, evinin avlusunda yalnızken kalp krizi geçiren Kıymet Topçu (59) isimli astım hastası bayan, sesini duyuramayınca olay yerinde hayatını kaybetti. Talihsiz kadının cansız bedeni yaklaşık 3 saat kızgın güneş altında kaldıktan sonra kocası tarafından bulundu.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Evli ve iki yetişkin çocuk sahibi olan talihsiz kadının hayatını kaybettiği olay, edinilen bilgilere göre şu şekilde gerçekleşti. Evleri köyün biraz dışında olan Topçu ailesi üyeleri Yusuf ve Kıymet Topçu, emeklilik sonrası memleketlerine yerleşmiş, tüm köy halkı tarafından çok sevilen, kendi hallerinde bir aileydi. Önceki gün evde öğlen saatlerinde dinlenmek için yatacak olan kocasına komşularını ziyarete gideceğini söyleyerek evden ayrılan Kıymet Topçu, komşuları ile bir süre görüşüp sohbet ettikten sonra evine doğru yola çıktı. O sırada kocası uyuyan talihsiz kadın, tam evinin avlusundan içeri girerken kalp krizi geçirerek düştü. Aynı zamanda astım hastası olan zavallı kadın sesini duyuramadan oracıkta can verdi. Eşinin komşuda olduğunu düşünerek uykusunu sürdüren, her şeyden habersiz koca, uyanıp ta avluya çıkınca acı manzara ile karşı karşıya kaldı. Talihsiz kadın, can verdiği yerde tahminen 3 saat kadar kızgın güneşin altında kalmış ve vücudunda yanıklar oluşmuştu.

 

VÜCUDUNDA YANIKLAR OLUŞUNCA, ELEKTRİK ÇARPMASINDAN ŞÜPHELENİLDİ

Olayın duyulması ile koşan köylüler, durumu Jandarma ve ambulans sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk muayenede talihsiz kadının öldüğünü tespit ettikten sonra kendisini Tire Devlet Hastanesi Morgu’na götürdüler. Vücudundaki güneş yanıkları sebebiyle elektrik çarpması şüphesi de bulunan talihsiz kadının cansız bedeni, burada yapılan otopsi sonrasında, kesin sonuç almak adına Tire Cumhuriyet Savcılığı tarafından İzmir Adli Tıp Merkezi’ne gönderildi. Kıymet Topçu’nun cenazesi, bir gün sonra köyünde, öğle namazına müteakip köy mezarlığına defnedildi. Talihsiz kadına Allah’tan rahmet diliyoruz…

Editör: Haber Merkezi