ilkay-ambulansDün geçirdiği trafik kazası sonrasında ciddi şekilde yaralanan 6 yaşındaki İlkay Şengün, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Minik İlkay’ın sevki hava ambulansı ile gerçekleştirildi.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Hava ambulansı dün Tireli minik kazazede İlkay Şengün (6) için Tire’ye indi. Edinilen bilgilere göre, dün öğleden sonra saat 15:45 sıralarında Bahçekahve Mevkiinde yer alan Kurtuluş Mahallesi Kore Gazileri Sokak’ta arkadaşları ile birlikte oynarken, yoldan geçmekte olan Mehmet Kuzucuk (39) yönetimindeki mobilet türü motosiklet tarafından çarpıldı.

Küçük İlkay’ın aniden yola fırlaması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada, küçük kazazede  ciddi şekilde yaralandı. Tire Devlet Hastanesi’ne hızlı bir şekilde getirilen ve tedavi altına alınan İlkay’ın; alnının her iki tarafında kesiler olduğu ve vücudunun değişik yerlerinden yara aldığı, yarı baygın vaziyette olduğu ve bilincinin bulanık olduğu tespit edildi.  Tire Devlet Hastanesi beyin ve genel cerrahi uzmanları tarafından kontrolden geçirildikten sonra beyin kanaması ve iç kanaması tehlikeleri göz önünde bulundurularak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne sevk edilmesi uygun bulundu.

Uzman doktorların sevk kararı sonrasında hava ambulansına anons yapıldı. Yaklaşık 15 dakika içerisinde Tire’ye gelen hava ambulansı, Tire Devlet Hastanesi helikopter pistine inerek hastasını aldı ve tekrar havalanarak İzmir’e uçtu. Küçük İlkay’ın üzüntülü annesi İclal ve babası İlker Şengün’de özel araçları ile helikopterle birlikte İzmir’e doğru yola çıktı.

Editör: Haber Merkezi