Yayın BalıkÖdemiş’in Gölcük Yaylası’nda aynı adı taşıyan gölden yayın balığı yakalayanların sayısı son günlerde artış gösterdi.

haberx.com

Geçtiğimiz günlerde yakalanan 35 kilogramlık dev yayın balığı ile gündeme gelen Gölcük’te dün beş kilogramlık bir yayın balığı yakalayan Hüseyin Uzun adlı vatandaş, yaylanın amatör balıkçılık için güzel bir ortama sahip olduğunu söyledi.

Uzun’un Prenses Otel yakınlarında yakaladığı yayın balığına otelde kamp yapan Denizli Belediyesporlu oyuncular ve piknik yapan diğer vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Futbolcular cep telefonlarıyla balığın fotoğraflarını çekti.
Tire Adliyesi’nde memur olan 47 yaşındaki Hüseyin Uzun sadece hafta sonları geldiği yayladan mutlaka bir yayın balığı yakalayarak döndüğünü belirterek, geçen yaz mevsiminde 43 kilogramlık balıkla kendi rekorunu kırdığını söyledi.
Yayın balığı yakalamak için makaralı olta ve canlı yem kullandığını söyleyen Uzun, "İşim nedeniyle sadece hafta sonları gelebiliyorum. Balık tutmak stres atmaya yönelik güzel bir uğraş. Saatlerce balığı beklesek de yakalama heyecanı bambaşka. Orta boy bir yayını kıyıya çekmek bile saatleri alabiliyor. Geçen yıl 43 kiloluk yayın balığını yakaladığımda kıyıya çekmek için üç saat uğraşmıştım. Bu beş kilogramlık yayını da sabaha karşı yakaladım. Bu balıklar zaten gece yakalanır. Kıyıya balığı çektiğimizde vatandaşların ilgisi de büyük oluyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi