Tire’de ve bölgede uzun süredir medya sektöründe farklı pozisyonlarda görev yapan Ercan Çelik’in imza attığı pek çok özel haber FOX TV, SHOW TV, tvDEN gibi televizyon kanalları başta olmak üzere doğrudan ya da haber ajansları aracılığıyla ulusal gündemde sık sık yer buluyor. Bölgenin güçlü televizyonu tvDEN’in bölge temsilciliği görevini de halihazırda sürdürmekte olan Ercan Çelik, aynı zamanda ANKA Haber Ajansı’nın da muhabiri oldu.

Bir süredir ANKA Haber Ajansı ile görüşen Çelik, ANKA’nın muhabirliğini aldı. Çelik, bundan böyle Tire’deki ve bölgedeki gelişmeleri ANKA aracılığıyla ülke gündemine taşımaya devam edecek.

ÇELİK: “ANKA, SADECE BİR AJANS DEĞİL”

Konuyla ilgili açıklama yapan Ercan Çelik, “Maalesef ülkemizde biz gazetecilerin bağımsız, tarafsız ve özgürce çalışabileceği kurum çok az kaldı. İşte o çok az kalan kurumlardan biri de ANKA Haber Ajansı. 1950’li yıllardan bu yana tüm baskılara rağmen bağımsız ve özgür şekilde yayın hayatına devam eden ANKA ile çalışmak, mesleki açıdan benim için bir gururdur. ANKA sadece bir ajans değil, Uğur Mumcu, Abbas Güçlü, Hasan Cemal, Hikmet Bila gibi ustaların yetiştiği bir ‘gazetecilik okulu’dur. Bundan sonra Tire ve bölgedeki haberlerimizi ANKA aracılığıyla ulusal gündeme taşıyacağız.” dedi.

ERCAN ÇELİK KİMDİR?

Tire’de dünyaya gelen Ercan Çelik, ilkokulun ardından Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimi için Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni tercih eden Çelik, bu yıllarda başladığı radyo programcılığıyla medya sektörüne adımını atmış oldu. Tire’de Radyo Show 94’te, Ege Üniversitesi’nin radyosu Radyo Kampüs Ege’de ve Dost Radyo’da uzun süre program yaptı. Daha sonra Tire Gündem Gazetesi’nde, Dost Gazete’de editör ve muhabir olarak görev yaptı. Bu yıllarda temelini attığı HaberTire ile 2007 yılında kendi gazetesini hayata geçirdi ve Tire’de ve bölgede yerel habercilik konusunda fark yarattı.  Yerel haberciliği ulusal bir ciddiyetle icra eden Çelik’in haberleri mesleki açıdan pek çok çevreden takdir gördüğü gibi, bağımsız ve tarafsız duruşuyla da bölgede okuyucu nezdinde güvenilir bir isim haline geldi.

Evli ve 1 çocuk babası olan Çelik, bugün HaberTire Gazetesi’ndeki görevi ile birlikte tvDEN’in bölge temsilciliği görevini de sürdürmektedir.

Editör: Haber Merkezi