EngellerTireli engelli simitçi esnafı Mustafa Ok hayatındaki birçok engel ve sıkıntıya rağmen devletin kendisine verdiği engelli maaşını kabul etmeyerek, çalışıp didinip ekmeğini kazanma uğraşı içerisinde. Mustafa’nın bu dik duruşu ve onurlu mücadelesi tanıyan herkesin takdirini toplamakta.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tire Öğretmenevi bahçesinin ön kısmında köşede yer alan seyyar simit tezgahıyla evini geçindirmeye çalışan beden engelli vatandaş Mustafa Ok’ın(48) verdiği onurlu yaşam mücadelesi kendisini tanıyan herkes tarafından takdirle karşılanmakta. Aynur Ok (38) evli olan ve 14 yaşında bir kız çocuğu bulunan Mustafa Ok, devlet tarafından ödenen engelli maaşını almaya hak kazandığı halde, “Ben çalışacak durumdayım, çalışıp geçimimi sağlarım!” diyerek, engelli maaşını almayı reddetmiş biri.

Eşinin ciddi bir rahatsızlığı olduğunu, hem eşini sağlığına kavuşturmak hem de evinin ailesinin geçimini sağlamak adına canını dişine kattan Mustafa Ok, yıllardır sergilediği dik duruşu aynı şekilde sürdürmeye çalışıyor. Sadece fiziksel engelinin değil, sosyal ve ekonomik engellerinde yarattığı sıkıntı ve baskılara rağmen hayata sımsıkı bağlandıklarını ve ailece pozitif olmaya çalıştıklarını belirten Ok, insanlara hayatlarındaki küçük sorunları büyütmemeleri ve mutluluğu ailelerinde bulabileceklerini ifade etti.

 

“MUSTAFA KARDEŞİMİN MERT, SEVGİ DOLU BİRİ”

İngiltere’de yaşayan ve oralarda Tire’nin ve Türkiye’nin gönüllü elçiliğini yapan ve aslen Turgutlu Köyünden Ozan Talip, Mustafa Ok’u yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Kendisini yakından tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki Mustafa,fiziksel engelini ve yaşadığı ekonomik sıkıntıları dert etmeden ailesine ve yaşama sevgiyle bağlanmayı bilmiş, birçok kişinin düşünmeden kabul edeceği devlet maaşını kabul etmeyip ben kendim çalışıp kazanırım diyecek karakterde biri. Mustafa’nın hikayesinin bu yönüyle herkese örnek olmasını isterim.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi