Ercan ÇELİK

Doysan Yemek’ten olayla ilgili yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;
“02.06.2021 tarihinde Tire Organize Sanayi Bölgesinde faliyet gösteren ve 1 seneyi aşkındır hizmet verdiğimiz Tekstil  Fabrikasında öğle saatlerinde fabrika çalışanları gıda zehirlenmesi şüphesiyle Tire devlet hastanesine başvuruda bulunmuş, Acil servis  ekiplerimiz anında olaya müdahale ederek şüpheli olan hastalarımızı hastane acil servisine ulaştırarak gerekli tetkik ve gözlemler ardından taburcu etmişlerdir.

Bu gözlem ve tetkik sonuçlarında gıda zehirlenmesi  şüphesiyle hastaneye gelen fabrika çalışanlarımızın hastane raporları neticesinde gıda zehirlenmesiyle uzaktan yakından bir alakası olmadığı anlaşılmış, ayrıca vaka yaşandığı tarihte ‘Tire İlçe Tarım Müdürlüğü’  tarafından  öğle saatinde Fabrikamız tarafından karşılanan öğle yemeği  örnekleri  ‘Şahit Numuneleri’ alınmış 
‘İZMİR  İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ'NE’ analiz edilmesi için gönderilmiştir. 1 haftalık süreçten sonra  numulerimizin; ( Mikrobiyolojik kriterlere uygundur. ) şerhi düşülerek yemek analiz sonuçlarımızında temiz olduğu anlaşılmıştır.

02.06.2021 tarihinde Fabrikamızdan toplamda 32 işletme 850 personelin  öğle  yemeği  tedarik edilmiş ve gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran tekstil fabrikasında  toplamda 230 kişi günlük menümüzden tüketmiştir Başvuran 38 kişi hastaneye gıda zehirlenmesi şüphesiyle başvurmuş ve yapılan müdahele sonrasında, kısa süre içerisinde hepsi  taburcu edilmiştir.
Doktor raporlarımız tahlil ve sonuçlarımız elimizde mevcuttur.

Sosyal  medyanın adil olmayan linç kültürü dolaysıyla işletmemiz bu açıklamaya ihtiyaç duymuş olup, yaşanılan elzem olayla ilgili hem iş ortağımız hemde kendi  fabrikamız adına üzüntümüzü belirtmek isteriz.  

Doysan Yemek Fabrikası olarak; Yeşil Tiremize 25 yıldır hizmet vermekten onur ve mutluluk duyuyoruz. İş ortağımız olan işletme sahipleri ve İşletme  çalışanlarımızı öncelikli olmak üzere,  tüm halkımızı sabah saat 06.00 ile 18.00 aralığında fabrikamıza davet ediyoruz. İş ve işleyiş hakkında aşçılarımızdan, yetkili mühendisimiz ve işletme müdürümüzden  bilgi alabilir ayrıca mesai saatlerimiz içerisinde fabrikamızı da gezebileceklerini  burada belirtmek isterim. 

Tüm hemşehrilerimize sağlıklı afiyetli  ve mutlu günler dileriz.”

Editör: Haber Merkezi