ÇocuklarSon günlerde etkisini iyiden iyiye gösteren, gölgede 40 derecelere varan aşırı sıcak hava, insanları bazen gayri ihtiyarı riskli serinleme yollarını seçmelerine sebep oluyor.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Özellikle bulaşıcı hastalık, sağlık için riskli bölgeleri analiz etme konusunda yetersiz olan çocuklar için bu daha da belirgin bir hal alıyor. Bu durumun muhasebesini yapamayan çocuklar, bunaltıcı sıcaktan kaçmak, biraz olsun serinlemek isterken, tehlikeli hastalıklarla karşı karşıya kalıyor.

Bu durumun en güzel örneği, önceki gün Tire İstasyon Mevkiinde bulunan Nazım Çulcu Parkı’nın içerisinde yer alan park havuzunda objektiflerimize takıldı. Kızlı, erkekli bir grup çocuğun öğlen sıcağında, serinlemek için girdikleri ve içinde bulundukları tehlikeli sulardan habersiz eğelendikleri görülüyordu. Havuz zeminin ve suyunun kirli oluşu, hiçbir analize gerek duymadan, suyun içerisinde birçok çeşit mikrop ve bakterinin yer aldığının gösteriyordu. Bu da o suya serinlemek için giren bütün çocukların ciddi şekilde hastalanabilecekleri anlamı taşıyor. Süs ve görüntü oluşturması için yapılan, yüzmenin yasak olduğu havuza pervasızca giren çocukları, çocuk oldukları ve durumu tama olarak değerlendiremedikleri için anlayabiliriz belki, ama ya anne ve babaları !

 

Editör: Haber Merkezi