Yaklaşık 14 yıl kadar önce geçirdiği trafik kazası sonrasında sol bacağını kaybeden ve engelli biri olan, ailesi ile uzun yıllar önce tüm bağları kopan Turgut Sarıkaya isimli 60 yaşındaki vatandaş, şimdilerde Tire sokaklarını kendisine mesken edinmiş, binbir türlü sorun içinde yaşam mücadelesi veriyor.
 

SOL BACAĞI KESİK, KALBİ BÜYÜYOR, AKCİĞER KANSERİ
Aslen Manisa Salihli’den olan talihsiz adamın sol bacağı diz altından kesik durumda. Yaşadığı tek sorun bu değil. Adeta sorunlar yumağından oluşan bir hayatı var. Birçok sağlık sorunu ile boğuşuyor. Sağ bacağında güçsüzlük ve hissizlik, kalp büyümesi rahatsızlığı ve en önemlisi akciğer kanseri gibi sorunları var. 

TEK GEÇİM KAYNAĞI DEVLETİN VERDİĞİ ‘ENGELLİ MAAŞI’
Sadece sağlık sorunları değil derdi. İçinde bulunduğu sefalet ve fakirlik ise bir başka sıkıntı. Tek tutunduğu dal Devletin üç aydan üç aya verdiği 1080 TL engelli maaşı. Onunla üç ay boyunca geçinmek, daha doğrusu ölüme direnmek zorunda !

KALDIRIMLARDA YATIP KALKIYOR
Tire Belediye Garajının üst kısmındaki Tire-Gökçen yolu kenarındaki kaldırımda geceleyen, kaldırımın üzerine serdiği battaniyede uyuyan engelli yaşlı adam; başını sokacağı, içinde yazın sıcağından, kışın soğuk ve yağışından korunacağı küçük bir yuvaya muhtaç.

HAYISEVERLERİN YARDIMI İLE HAYATA TUTUNUYOR
Bir dönem Kuşadası’nda yaşayan talihsiz adam, Kuşadası esnafından olan hayırsever bir vatandaşın hibe ettiği elektrikli üç teker bisikleti ile ulaşım sorununu çözüyor. Yakın zaman önce Tireli hayırsever bir vatandaşın kendisine elektronik tartı verdiğini söyleyen Sarıkaya, “Sağlığım ve hava şartları yerinde olduğu zaman bu tartımla çarşıda insanları tartmaya çıkıyorum. Açıkçası çok iç açıcı olmasa da bir umut başında bekliyorum” dedi.

“NE KADAR YAŞARIM BİLMİYORUM”
Kimseden para istemediğini belirten Sarıkaya, ihtiyaç duyduğu en önemli şeyin bir göz oda, banyo ve tuvaleti olan küçük bir ev olduğunu söyledi. Yardımsever, hayırsever Tirelilere seslenen talihsiz adam; “Birçok hastalığım var. Ne zamana kadar yaşarım bilmiyorum. Bana sahip çıkacak kimim kimsem yok. Çok şeyde gözüm yok. Basit tek göz odalı bir küçük ev olsun, için de yaşayacağım, yeter. Üstelik benim olmasa da olur. Sahibi, bir gün öldüğümde yine kendi mülküne istediğini yapsın. Vicdan sahibi birinin yardımını bekliyorum.”


 

Editör: Haber Merkezi