Kapak PolisTire Emniyeti polis memurları, plastik kapak toplayarak bir engelliyi tekerlekli sandalye yapmak için kolları sıvadı. Başlattıkları bu proje ile sadece toplum güvenliği konusunda duyarlı olmadıklarını, sosyal projelerde de duyarlı olduklarını gösteren Tire polisi, kampanyanın vatandaşların desteğine de açık olduğunu belirtti.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından başlatılan ve yaklaşık 3 yıl içerisinde yaygınlaşarak ülke çapında uygulanır bir hale gelen plastik kapak toplayarak, engelli vatandaşları tekerlekli sandalye sahibi yapma projesi, Tire’de büyük ilgi gördü. Özellikle başta Kurtuluş ve Rasih Kirazoğlu olmak üzere ilçedeki tüm okulların destek verdiği ve yüzlerce kilogram kapak topladığı kampanya çerçevesinde birçok engelli vatandaş tekerlekli sandalye sahibi olmuş ve yaşamı daha kolay bir hal almıştı.

Tüm dünyaya örnek olan bu güzel sosyal sorumluluk projesini hayata geçirerek Tire’nin bu konudaki öncü niteliğini devam ettiren İlçe Emniyeti polis memurları, başarılı bir şekilde sürdürdükleri kapak kampanyasının devam ettiğini ifade ederek, kampanyalarına katkı sunacak vatandaşların desteğine açık olduklarını belirttiler. Emniyet Müdürlüğü nöbetçi kulübesi arkasında bulunan ağacın gövdesine bir adet kutu monte eden polisler, üzerine başlattıkları kampanya ile ilgili bilgiler yazarak, isteyen herkesin buraya biriktirdiği kadarıyla plastik kapak atabileceğini belirttiler. Bu kadar 34 bin kapak topladıklarını ifade eden polisler, biraz daha kapak topladıkları takdirde bir adet tekerlekli sandalye alabileceklerini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi