Kamyon KazaAntalya’dan Tire’ye kırmızı biber getirmekte olan bir kamyon, Tire-Selçuk yolunda, ilçe merkezine 6 km mesafede bulunan ‘Uzun kavak’ mevkiinde kaza yaptı. Mevkiye ismini veren ‘uzun kavak’ olarak adlandırılan asırlık çınar ağacına çarpan kamyonda bulunan iki kişi yaralandı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Antalya’nın Derme ilçesinden Tire’nin Gökçen Beldesi’nde bulunan Acemoğlu Öncü konserve fabrikasına kırmızı biber taşıyan Şaban Şahin (48) yönetimindeki “07 ZAE 68” plakalı kamyon, Tire-Selçuk yolunda, Tire’ye 6 km mesafede yer alan ‘Uzun kavak’ mevkiinde trafik kazası yaptı. Mevkiye adını veren, halk arasında ‘uzun kavak’ olarak adlandırılan yol kenarındaki asırlık çınar ağacına çarpan kamyonda bulunan şoför Şaban Şahin ile yolcu olarak bulunan Yıldırım Babacan (32) yaralandı.

SIKIŞAN SÜRÜCÜYÜ ‘AKS EKİBİ KURTARDI

Saat 15:45 sıralarında meydana gelen tek taraflı kazanın duyulması sonrasında; ambulans, Belediye AKS ve Jandarma ekipleri kısa sürede olay yerine intikal etti. İki ambulansın geldiği kaza alanında kamyonda yolcu olarak bulunan Yıldırım Babacan, Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra şoför mahalinde sıkışmış vaziyette duran Şaban Şahin, İtfaiye AKS ekiplerinin çalışması ile kurtarılarak olay yerindeki ikinci ambulans ile aynı şekilde Tire Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

15 TON KIRMIZI BİBER TAŞIYORDU

Kazaya büyük oranda hasar gördüğü görülen kamyonun taşıdığı yaklaşık 15 ton kadar biberin bir kısmının yola dağıldığı görüldü. İki şeritli yol, kaza sebebiyle yaklaşık 1 saat kadar trafiğe kapandı. Tire Devlet Hastanesi acil servisinde yapılan ilk müdahaleler sonrasında kazazedelerin durumunun ciddi olmadığı, yolcu olarak bulunan vatandaşın hafif yaralar ve sıyrıklarla kazayı atlattığı, sürücünün ise bacağında kırık olduğu ve açık yaralarının bulunduğu fakat hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

FOTO GALERİ:

Editör: Haber Merkezi