Belcika HastaneBelçika’dan ilçemize staj yapmak için gelen ve bu eğitim sürecini tamamlayan öğrenci grubunun başında yer alan üç öğretmen, çoğunluk öğrencilerin hastanede staj görmelerinden dolayı, önceki gün Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali’ye bir nezaket ziyaretinde bulunarak, teşekkür dileklerini ifade ettiler.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Belçika’nın Ostende kentinden bulunan, lise seviyesindeki  Vesaliusinstituut okulu öğrencileri; Avrupa Birliği tarafından uygulanan öğrenci değişimi ve yurt dışı staj eğitimi programı olan Leonerdo Da Vıncı projesi kapsamında yedi yıldır ilçemize gelmekte. Tire Halk Eğitim Merkezi ile Vesaliusintituut okulu arasında yapılan protokol çerçevesinde, bu yıl Mayıs ayı başında ilçemize 11 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan bir grup geldi.

Hasta ve çocuk bakımı olmak üzere iki alanda eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu grubunun başında yer alan Regine Wouters ve Nancy Care isimli öğretmenler ve okul müdür yardımcısı Yamina Rehimi; öğrencilerin çoğunluğunun staj gördüğü Tire Devlet Hastanesi’ne nezaket ve teşekkür ziyaretinde bulundu.

Hastanede gördükleri ilgi, arkadaşlıktan ve kolaylıktan dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Belçikalı öğretmenler, ayrılmadan önce son kez Hastane Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali, Başhemşire Nuray Ekşin ve başhekim yardımcılarını ziyaret etmek istediklerini belirttiler ve Tire Devlet Hastanesi personeline çok teşekkür ettiler. Ziyaret sırasında Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke’de hazır bulundu.

Başhekim Hayali ise Belçikalı öğretmenlerin ziyaretlerini nazikçe bulduğunu, her yıl yapılan öğrenci stajı programı çerçevesinde kendilerini ağırlamaktan ve birlikte çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Hayali, Belçikalı öğrencilerin çok disiplinli, çalışkan ve hastane personeli ile uyum içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi