Ayhan AyberTire'de yaşayan aslen Erzurumlu olan Ayhan Ayber, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle gittiği memleketi Erzurum'da büyük ilgi ile karşılandı.

Cem Bakırcı / Kadıköy Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tanınan Erzurumlu Ayhan Ayber, memleketi Erzurum’a giderek 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katıldı. Ayber, askerlerin ilgi odağı oldu. Ayber’i tanıyan askerler,”Hoş geldin Paşam’ diye karşıladılar.

 

TÖRENLERE KATILMAK İÇİN ERZURUM’A GİTTİ

Tire'de yaşayan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok benzeyen Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’nden emekli Ayhan Ayhan AyberAyber (57) de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılmak için memleketi Erzurum’a gitti.

 

“BÜYÜK MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ”…

Erzurumlu Ayhan Ayber, “30 Ağustos, Atatürk ilke ve devrimlerinin filizlenerek kök salmaya başlayacağı sürecin yolunu açan Zafer Bayramı’nın tarihe kaydedilişidir. Birlik ve beraberliğimizi 90 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz. Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren ecdadımız bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmışlardır. Bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkarak, ondan ilham almaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi