Tire Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde mülkiyeti kendine ait olan 50 dönümlük tarlada geçtiğimiz yıl karakılçık buğdayı ekmişti. Olgunlaşma evresi tamamlanan buğdaylar bugün düzenlenen programla hasat edildi. Hasat programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş gibi isimlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı. Tarlaya ilk tırpanı Tunç Soyer ile Atakan Duran birlikte vurdu. Programın ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer;

“Tire Belediyesi kendi mülkiyetindeki 50 dönüm tarım arazisini karakılçık buğdayı dikmişti Biz de bugün ilk hasadı yapmak için Tire’ye geldik. Tire Belediyesi ve emek veren bütün arkadaşlarımızla iftihar ediyoruz. Bu son derece kıymetli bir çalışmadır. Karakılçık bu topraklarda doğayla en uyumlu olan tohumdur. Karakılçık yerli tohumdur. Bizim kendi öz tohumumuzdur.

Dünyanın her yerinde yerli gıda milli gıda denilen şey bu aslında. Bunu yapan da Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliğidir. O nedenle ben Tire Belediye Başkanımız nezdinde tüm Tire Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Soyer’in ardından Tire Belediye Başkanı Atakan Duran da bir konuşma yaptı. Duran ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“Bugün burada Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle ekmiş olduğumuz karakılçık buğdayının hasadını yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’e teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin üreticinin her zaman yanında olduğunu bölgemiz insanının ve bölgemiz çiftçisinin yanında olduğunu bir kez daha gördük. Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz ortak projelerimiz devam edecektir. Hasadımız hayırlı uğurlu ve bereketli olsun”

Editör: Haber Merkezi