AdemdistoniYakalandığı “AdemDistoni” hastalığı nedeniyle genç yaşta yatağa mahkum olan Tireli küçük Serkan ameliyat olup, mümkün olduğunca normal bir yaşam sürmek istiyor.

Büyük Tire Gazetesi

Medyaya yansıyan haberleriyle yaşadığı dram gözler önüne serilen 14 yaşındaki Tireli küçük Serkan, şimdilerde kendisini ameliyat edip, sağlığına kavuşturacak doktorlardan güzel haber bekliyor. Yakalandığı “AdemDistoni” hastalığı nedeniyle, genç yaşta yatağa mahkum olan Serkan Soylu, ameliyat olup, yaşıtları gibi olabildiğince normal bir yaşam sürmek istiyor. Öğrenim gördüğü Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu’nda, 6. sınıfı başarıyla bitirdikten sonra, geçen yıl temmuz ayının ortalarında aniden rahatsızlanan küçük Serkan’ın hayatı, geçirdiği basit bir “Nezle” nedeniyle alt üst oldu. Götürüldüğü hastanelerde, doktorların “Nezle virüsü tetiklemiş” dediği talihsiz çocuk, tıp dilinde “AdemDistoni” denilen amansız bir hastalığa yakalandı. Her iki eli ile sağ ayağında istem dışı şiddetli kasılmalar yaşayan Serkan Soylu, kısa bir süre sonra konuşma yeteneğini de kaybedip, yatağa mahkum oldu. Anne ve babasının yardımlarıyla yaşama tutunmaya çalışan başarı öğrenci, son zamanlarda yemek bile yiyemez duruma gelince, mama ile beslenmeye başlandı.
 
“YARDIM BEKLİYORUZ”
İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma ile Ege Üniversitesi Hastaneleri’nde uzunca bir süre tedavi gördüklerini ifade eden anne Kadriye Soylu (37), “Hastaneye yattıktan 14 gün sonra doktorlar oğluma “AdemDistoni” tanısı koydular. 2 ay verdikleri ilaçları kullandık ancak bir sonuç alamadık. Bu arada, “kasılmalar önlensin” diye yapılan cerrahi girişimle oğlumun karın boşluğuna “Baklofen Pompası” takıldı. O da çare olmadı. Doktorları, beynine bir pil takılması gerektiğini söylediler. Bu pilin fiyatı ise 30-35 bin dolar civarında. Eşim Ramazan Soylu (43), asgari ücretle çalışan bir işçi. Maddi gücümüz yetmediği için zaman zaman oğlumun ilaçlarını temin etmekte bile zorlanıyoruz. Bu hastalığın tam olarak iyileşmediğini biliyoruz. Ancak, ameliyatı yapılıp, beynine pil takılırsa en azından kendi kendine yetebilecek ve olabildiğince normal bir hayat sürebilecek. Sesimizi duyacak bir doktor arıyoruz. Her gün gözümüzün önünde biraz daha eriyen oğlumuzu tekrar hayata bağlamak için hayırseverlerden ve devletimizden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
DİSTONİ NEDİR?
Vücudun değişik bölgelerinde meydana gelen, sıklıkla bükülmelere, tekrarlayıcı hareketlere veya bedenin normal duruşunda bozulmaya sebep olan istemsiz kas kasılmalarına “distoni” denir.
Editör: Haber Merkezi