Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına alırken, Tire’de de yılbaşı gecesi hava -10 dereceleri gördü.

Ercan ÇELİK

Kışların genelde daha yumuşak geçtiği Tire’de son 2 yıldır çok sert bir kış geçiyor. Bu kış da sıcaklık mevsim normallerinde sürerken 30 Aralık günü bir anda sıcaklık düşmeye başladı ve Tire’de termometreler zaman zaman -10 dereceyi gördü. Yılbaşı günü Tire’de Pazar kurulmasına rağmen gündüz saatlerinde 0 derecedeki soğuk havadan dolayı çarşı pek kalabalık olmadı.

YETKİLİLER UYARDI

Tüm ülkede yoğun kar yağışı yaşandığı bu günlerde Tire’de kar görünmese de sert soğuk hava karı aratmıyor. Yetkililer, birkaç gündür belediye ilan bürosu aracılığıyla donma tehlikesine karşı, evlerin dışında yer alan su sayaçlarını muhafaza etmeleri yönünde vatandaşları uyarıyor.

YAĞIŞLA ISINACAĞIZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, bugün ve yarın Tire’de hava sıcaklığı -6 dereceye kadar düşerken, herhangi bir yağış beklenmiyor. Pazar gününden itibaren başlayacak yağışla hava sıcaklığının artması beklenirken, Salı günü sıcaklık 14 dereceye kadar çıkacak. 

Editör: Haber Merkezi