Tireli emekli vatandaş Sami Uludağ, 1 yıldan bu yana topladığı 183 bin mavi kapak ile kaza sonrası felçli kalan Tireli Suzan Görüşük’ü akülü araç sahibi yaptı.

Kısa süre önce Ödemiş’te başlayan 1 kapak 1 umut yardım kampanyası ile Ödemişli Mert Çevik’e akülü sandalye Tireli hayırsever Harika Özay tarafından bağışlanmıştı. Ancak Mert Çevik’e bu akülü sandalye büyük geldi. Sosyal medyada kapak toplayarak akülü sandalye için çağrıda bulunan Tireli Sami Uludağ ile Hatay’dan Ayşe Dönmez vasıtası ile tanışan Mert Çevik’in babası Erdi Çevik, sandalyeyi Tire’ye ulaştırdı.

EVİMİN ODASINDA BİRİKTİRDİM

Konu ile ilgili konuşan Sami Uludağ, “Ben bir yıldır kapak topluyorum. Kapak toplarken Saim Görüşük abimin de eşi Suzan Görüşük için kapak topladığını gördüm. Saim Beye kapak toplamayı sürdürüp akülü sandalye alacağımı söyledim. Pek çok kurum kuruluş ve dernek ile irtibata geçtim akülü sandalye için. Nasibimiz yine de Tire’den çıktı. Evimin bir odasında biriken toplandığım 183 bin kapağı Erdi Çevik’e veriyorum, dünyalar tatlısı oğlu Mert için 1 Kapak 1 Umut kampanyasına devam edeceğiz ve Mert’e uygun akülü sandalye alacağız” dedi.

OĞLUNUN SANDALYESİNİ VERDİ

Erdi Çevik, “Ben sosyal medyada kapaklarla ilgili paylaşımı görünce Sami Uludağ ile irtibata geçtim. Tire’den bir hayırseverin bize akülü sandalye verdiğini fakat engelli oğluma sandalye büyük geldiği için kullanamadığımızı söyledim. Biz de biliyorsunuz Ödemiş’te Mert için kapak kampanyası yürütüyoruz. Daha sonra Sami beye, kapakları bize vermesini ve kendisine oğlumun kullanamadığı sandalyeyi verebileceğimi söyledim” dedi.

GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

Hayırsever Harika Özay ise rahmetli babasının akülü sandalyesinin Suzan Görüşük’e verilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Kısa süre önce babasını kaybeden Harika Özay gözyaşlarına hâkim olamadı.

ÇOK MUTLUYUM

11 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası felçli kalan Suzan Görüşük ise duygularını şöyle paylaştı, “Tire’nin girişinde eşimin kullandığı motosiklet ile kaza geçirdik. Kazada boynum kırıldı. Omurilik zedelenmesi sonucu felçli kaldım. Boynum kırıktı platin takılı. Uzun bir tedavi süreci geçirdim. Bu halime şükür. Evden dışarı çok zor çıkıyorum. Şimdi akülü sandalye ile yakın yerlere gidebilirim. Çok mutluyum. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

İYİ İNSANLAR KARŞIMIZA ÇIKTI

Ziraat Bankasından emekli olan Saim Görüşük de, “Çok zor günler geçirdik. Kazadan sonra doktorlar yüzüme karşı, eşin sağ çıkmayabilir bekleme dediler. Bu günümüze şükür. Sizler gibi iyi insanlar karşımıza çıktı. Bir arkadaşına gider bana bağlı olmadan çarşıya gider. Zengin eşine araba alıyor, ben de eşimin akülü sandalyesi olduğu için sevinçliyim” diyerek duygularını paylaştı.

Editör: Haber Merkezi