Tire İş Uygulama Merkezi ve Kıymetcan Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan atletizm ekibi, Tire’yi Antalya’da yapılacak bölge şampiyonasında temsil edecekler.

 

Ercan ÇELİK

 

Tireli engelli öğrencilerden oluşan atletizm ekibi 22-29 Mart 2014 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Atletizm Bölge Şampiyonasında Tire’yi temsil edecekler. Atletizm ekibinde daha önce güllede milli takıma katılan Ali Özdiyar, Ahmet Çakır, Halil Sesli ve Şivan Öztaş bulunuyor. Engelli öğrencilere eğitim veren Tire İş Uygulama Merkezi Müdürü Osman Sönmez , Beden Eğitimi Öğretmeni Deniz Evren Özkul ve Kıymetcan Özel Eğitim Merkezi Beden Eğitimi Öğretmeni Ozan Uvaçin gözetiminde bölge şampiyonasına hazırlanan ekip, özellikle gülle konusunda oldukça iddialı.

 


DESTEK BEKLİYORLAR

Tire Dört Eylül Stadyumu’nda çalışmalarını sürdüren Tireli sporcular, stadyumda koşu antrenmanlarını yapabildiklerini fakat uzun atlama için bir kum havuzunun ya da gülle atmak için özel bir parkurun olmamasının çalışmalarını zorlaştırdığını dile getirdiler. Sadece stadyumda değil, Tire’de hiçbir okulda bulunmadığı için, sporcular stadyumda kendi imkanlarıyla çalışmalarını sürdüryorlar.


Bölge şampiyonasında federasyonun sadece yol ve barınma ücretlerini karşıladığı öğrenilen sporcular forma ve eşofman gibi malzemeler konusunda da destek bekliyorlar.

Editör: Haber Merkezi