Tire’yi yeni futbol sezonunda temsil edecek olan 3 futbol takımı; Tirespor, Tire Belediyespor ve Tire 1922 (İl Özel İdare Spor) ekiplerinin sezon açılış töreni ortak bir şekilde dün gerçekleştirildi.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tire Dört Eylül Stadı’nda gerçekleştirilen töreni Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in yanı sıra, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci de takip etti. Başkan Çiçek’in davetlisi olarak Tire’ye açılış törenini izlemeye gelen Değirmenci, program öncesinde CHP Tire İlçe Teşkilatını ziyaret etti ve İlçe Başkanı Mustafa Güngör ve diğer partililerle bir süre görüştü. Görüşmede ilçe yönetim kurulu üyeleri ile İl genel meclis Tire üyeleri Hüseyin Güngör ile Fikret Bük’de hazır bulundu.

“’BAL’ İÇİN ÖDENEK AYIRMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİ”

Parti ziyaretinde Tire’ye niçin geldiğini kısaca açıklayan Değirmenci, İl Özel İdare takımını Tire Belediyesi’ne niçin devir ettikleri konusuna da değindi. Değirmenci konuşmasında şunları belirtti: “Özel İdare olarak, takımın BAL’nde (Bölgesel Amatör Lig) mücadele etmesine uygun ödenek ayırma durumumuz yoktu. Ben bu konutu hukukçularımıza incelettim. Uzak mesafelere deplasman maçları vardı. Bu harcamalar için kaynak ayıramıyoruz. Bu yüzden takımı devir etme kararı aldık. Bunu duyan Tire Belediyesi’nin isteğini, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in isteğini bize ileten ve takımın Tire Belediyesi’ne devir edilmesi için ısrarlı bir şekilde talepte bulunan CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör ile CHP’li Tire İl Genel Meclis üyelerinin bu kararlı istekleri üzerine takımın Tire’ye verilmesi kararı verildi.”

Konuyla ilgili olarak kısaca konuşan CHP İlçe Başkanı Mustafa Güngör ise, “Özel İdare takımı, Buca Belediyesi’ne verilecekti. Buca Belediye Başkanı istemişti. Fakat bizim takımı ısrarla istememiz, araya dostluk ilişkilerimizi sokmamız ve ilçemizin bu takıma sahip çıkacağı yönünde güven veren bir izahatta bulunmamız Başkanımız Değirmenci ve meclis üyelerimiz üzerinde etkili oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

DEĞİRMENCİ, MECLİSİN HİZMET VE ÇALIŞMALARINDAN DA BAHSETTİ

CHP İlçe Teşkilatında, İzmir İl Genel Meclisi olarak 2012 yılında gerçekleştirdikleri hizmetlerden de bahseden Başkan Değirmenci, şu bilgileri verdi: “Bu sen 160 milyon liralık bir bütçemiz oldu. Sonradan 22 milyon liralık ek bütçe de ilave edince, 2012 yılı toplam bütçemiz 182 milyon lira oldu. Bu bütçenin 74 milyonunu kırsal alan olarak belirttiğimiz köylerimize hizmet bedeli olarak aktardık. İzmir’de toplam 597 tane köy var. Bu köylere hizmet götürüldü. Bu miktarın 1 milyon 843 bin lirası Tire’nin köylerine ayrıldı. Bu rakamın tamamına yakını, yani 1 milyon 830 bin lirası şuana kadar Tire’nin köylerine hizmet olarak harcanmış veya harcanmaya devam edilmektedir. Bu da dönemin bitmesine yaklaşık 3 aya kala Tire’deki köylerin planlanan hizmetlerinin tamamına yakınını aldığını göstermekte. Bu yıl aldığımız bir kararla Türkiye’de bir ilk olacak şekilde köy yol ağının dışında ova üretim yollarının yapımına da başlayacağız. Ayrıca köylerdeki çöplerin toplanması çalışması için binlerce çöp konteynırı ve onlarca çöp toplama kamyonu alınmış ve ilçelere dağıtılmıştır. Bir diğer husus ise köylerdeki kaçak yapılaşmadır. İzmir’in köylerinde 1579 tane kaçak yapı odluğu saptanmıştır. Bu yapılar yasa gereği yıkılmak zorunda. Kaçak yapılaşmanın engellenmesi, köylü vatandaşların ev yaparken proje parası vermemesi için 10 ayrı ev tipine göre hazırlanmış proje yapıldı. Ev yapmak isteyen köylüler, bu projeleri ücret vermeden kullanma şansına sahip olacaklar. Bütçemizin % 20’lik kısmı mili eğitime okullarımızın ihtiyaçlarının giderilmesine destek amaçlı ayrılmaktadır. Bu yıl kimsesiz çocuklara ve yaşlı vatandaşlarımıza bakmak için 7 milyon liralık bir bütçe ayrıldı.”

Editör: Haber Merkezi