Uzun yıllar aktif olarak futbol, basketbol ve voleybol oynayan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek aynı zamanda basketbol antrenörlük ve hakemlik belgesi sahibi

 

Spora ve sporcuya verdiği önemle tanınan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kendisini Tire 1922’nin şampiyonluğuna adadı. On parmağında on marifet bulunan sporcu başkan, ilçede başlattığı tesis ve spor hamlesi ile kısa sürede dikkatleri üzerinde topladı. Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra 1922’nin de Onursal Başkanı olan Çiçek’in, başarılarla dolu spor geçmişi ise göz kamaştırıyor. 1964’ten 1986’ya kadar aktif olarak Futbol, Basketbol ve Voleybol oynayan spor aşığı başkan aynı zamanda basketbol antrenörlük ve hakemlik belgesi sahibi olmanın gururunu yaşıyor.

 

“AMATÖR RUHLA MÜCADELE ETTİK”

Tire’nin spor kenti olması için çırpınan Başkan Çiçek, “Emekli matematik öğretmeniyim. 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Sporun her dalından zevk alan biriyim. 1973’te Manisa Spor Akademisi’nden Basketbol antrenörlük belgesini birincilikle aldım. Ardından, 1978 yılında önce Erzincan’da hakemlik daha sonra ise gelişim kurslarını başarıyla bitirdim. Lisanlı sporcu olarak, İzmir Demirspor, Göztepe, Tirespor, Tiregücü ve çeşitli üniversite takımlarında aktif olarak basketbol, futbol ve voleybol oynadım. Tire basketbol geleneği olan bir ilçe. Göztepe’de bir ara 4 tane Tireli basketbolcu vardı. Arkadaşlarımla birlikte ilçemizi başarıyla temsil ettik. O yıllarda, Tire’de basketbol sahası yoktu. Sahip olduğumuz amatör ruh ve spor aşkıyla 18 yıl sürekli deplasmanlara gittik. İmkansızlıklardan, aynı formayı 3 kez giydiğimiz oldu. O günleri çok özlüyorum” dedi. 

 

BASKETBOL VE FUTBOL ZİRVE YAPTI

Tire Belediyespor basketbol takımını 2002 ve 2009 yıllarında 2. Lige çıkardığını anlatan Çiçek, “Kıymetli sporcular yetiştirdik. Amerika’ya dönme planları yapan Galatasaray’lı Justin Carter’i bile tekrar basketbola kazandırdık. Şimdi Tire 1922’nin başarısı için ter döküyoruz. Futbolda zoru başararak, 23 yıl aradan sonra 3. Lig’e geri döndük. Sporda sabır önemli. Şampiyon olup, 2. lig’e çıkacağız. Tire’de 3 adet modern kapalı spor salonuna sahibiz. Yakında 12 bin 500 kişilik yeni bir stadyuma kavuşacağız. Tire 1922’nin başarısı için ter dökerken, bir yandan Tirespor ve Tire Belediyespor gibi amatör liglerde mücadele eden takımlarımıza da tam destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi