Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleri ile kurulan Tire Belediye Spor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Şaban Çıbık, hedeflerinin ilk etapta takımı iyi ve başarılı isimlerle kurmak ve sezonu en iyi şekilde geçirerek 2. Lig’e yükselmek olarak gösterdi. Çıbık yapmış olduğu açıklamada ‘’bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz, Tirelilere voleybolu sevdireceğiz’’ dedi.


Tire Belediye Basın



‘’GEÇMİŞİ BAŞARILARLA DOLU’’
1954 Kastamonu doğumlu olan Şaban Çıbık, eğitim hayatının tümünü İstanbul’ da geçirdi. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi bölümünü bitirip 2 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra kadrolu voleybol antrenörü olarak İstanbul Üniversitesi’ ne geçen başarılı çalıştırıcı, burada 30 yılı aşkın bir süre görev yaparak çeşitli yaş gruplarında şampiyonluklar yaşadı. Çıbık, burada görev yaptığı dönemlerde aynı zamanda Beşiktaş kulübünde de 11 yıl görev aldı. Beşiktaş Bayanlar A Takımında yardımcı antrenörlük ile alt yapı takımları sorumluluğu gibi ciddi görevler üstlenen ve hepsinde de görevini başarılı şekilde yerine getiren Çıbık, daha sonra 2. Lig’de kariyerini devam ettirdi.


BAŞKAN ÇİÇEK ‘’TİRE BİR SPOR ŞEHRİ OLACAK’’
Sporcu kimliği ile tanınan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Şaban Hoca’ya güvendiklerinin altını çizerek voleybolda üst ligleri zorlayacaklarını ifade etti. Hangi branş olursa olsun, katılımcı değil, yarışmacı olarak liglerde bulunduklarını ifade eden Başkan Çiçek iddialı konuşmaktan kaçınsa da öncelikli hedeflerinin 2. Lig olduğunu kaydetti. Sadece voleybol olarak değil, Tire şehrinin geçmişten bu yana her zaman sporun içinden geldiğini de sözlerine ekleyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Daha cumhuriyetin ilk yıllarında dahi Tire’de çeşitli spor faaliyetlerinin yarışmaları yapılırmış, Tire’de bu anlayışı geri getirmek için uğraşıyoruz. Basketbolda zamanında 2.ligde mücadele ediyorduk, futbolda takımımız 3. Ligde, aynı anda farklı kulüplerimiz amatörde mücadele ediyor, alt yapılarda her sene lige katılım gösteriyoruz’’ diyerek Tire’nin bir spor şehri olacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi