Ercan ÇELİK


Tire Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Tire İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tekvando kursunu, emektar Tekvandocu, 4. Kademe Baş Antrenör Siyah Kuşak 6. Dan Ahmet Sakıcı veriyor. Geçtiğimiz kasım ayında Tire'de başlayan kurs kapsamında eğitim alan yaklaşık 50 öğrenci, Tire Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kuşak terfi sınavında tekniklerini sergilediler ve aldıkları puan sonucu yeni kuşaklarına kavuştular. 


Şölen havasında geçen sınav etkinliğinde, siyah kuşaklı öğrenciler gösteri maçı yaptılar. Daha sonra kursta eğitim alan ve beyaz, sarı, yeşil gibi kuşaklara sahip öğrenciler, temel teknik, pumse ve müsabaka yaptılar. Bunun sonucunda Antrenör Ahmet Sakıcı tarafından değerlendirilen gençler, aldıkları puanlarla yeni kuşaklarına kavuştular. 


Usta tekvando antrenörü Ahmet Sakıcı, 1986 yılından bu yana Tire'de tekvando eğitimi veriyor. Daha önce eğittiği öğrencileri arasında ülke çapında derece ve başarılara imza atanlar oldu. Şimdi Ahmet hoca, yeni şampiyonlar yetiştirmek için kolları sıvadı. 
Tire'deki kurslara katılmak isteyenlerin Tire Halk Eğitim Merkezi veya Tire İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. 

Editör: Haber Merkezi