Ercan ÇELİK

Tire’de NB Fitness Spor Salonu’nun sahibi, uzun zamandır vücut geliştirme sporuyla ilgilenen 22 yaşındaki Niyazi Başaran, 4-8 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen Vücut Geliştirme Şampiyonası Avrupa Milli Takım Seçmeleri’nde, büyük erkekler vücut geliştirme ağır siklet 100 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi olarak Tire’yi gururlandırdı.

SAHNEYE MEHTER MARŞIYLA ÇIKTI

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen ve İstanbul The Green Park Otel’de gerçekleştirilen şampiyonaya yarışmacı olarak katılan Niyazi Başaran, sahneye mehter marşı eşliğinde çıktı. Genç sporcu, sahnedeki gösterisiyle büyük alkış ve tezahürat aldı.

“VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN”

Jüri tarafından kendi kategorisinde Türkiye ikincisi olan Niyazi Başaran, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Tiremizi böyle önemli bir yarışmada temsil etmek çok gurur verici. Burada edindiğim başarı ve kupa tüm şehitlerimize ve onların ailelerine; ve varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene! Rabbim kahraman mehmetçiğimiz başta olmak üzere hepimize güç versin.” Şeklinde konuştu.

DESTEĞE İHTİYACI VAR

Türkiye şampiyonasında Tire’yi gururlandıran Niyazi Başaran’ın şimdiki hedefi ise milli formayla katılacağı İspanya Susana’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda İstiklal Marşımızı okutmak. Yarışma için şimdiden çalışmalarını yoğunlaştıran genç sporcunun sponsor desteğine ihtiyacı var. Genç yaşında azimli çalışmaları ve başarılarıyla dikkat çeken Niyazi Başaran’ın, gerekli sponsor desteğini bulması halinde Avrupa’dan sonra dünya çapında başarılara imza atması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi