Kırmızı beyazlılar lider Zonguldak Kömürspor’u 26’da Umut, 45+2’de Feyyaz ve 80’de Mert Hakan’ın golleriyle yenip bayram yaptı

 

3. Lig 1. Grup’ta, gözünü zirveye çeviren Tire 1922, evinde ağırladığı grup lideri Zonguldak Kömürspor’u 3-2 yenerek, bayram yaptı. 90 dakikası büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada ev sahibi kırmızı beyazlıları zafere taşıyan golleri 26’da Umut, 45+2’de Feyyaz ve 80’de Mert Hakan kaydetti. Konuk ekip Zonguldak Kömürspor ise 66’da Okan ve 88’de Kaan ile umutlansa da Tire’de altın değerinde 3 puan bıraktı. 6’da, Onur’un sol kanattan ceza alanına yaptığı ortayı kaleci Erhan kontrol etti. 11’de, Mert Hakan’ın ceza alanı önünden çektiği sert şut az farkla yandan auta çıktı. 18’de, Murat’ın kafa şutu sonuç getirmedi. 26’da, Alparslan’ın sağ kanattan taşıyıp, ortaladığı topa iyi yükselen Umut kaleci Hamit’i mağlup etti 1-0. 40’da, Umut’un yerden vuruşu kaleci Hamit’in ellerinde eridi. 45+2’de, Mert Hakan’ın şutunda kaleci Hamit’ten dönen topu takip eden Feyyaz şık bir vuruşla ilk yarının sokurunu tayin etti 2-0.

 

İKİNCİ YARI NEFESLER TUTULDU

49’da, Emrah’ın sert şutu yan direkte patladı. 52’de, Harun’un vuruşunu kaleci Erhan önledi. 59’da, Mert Hakan’ın plasesi kaleyi bulmadı. 66’da, Emrah’ın sağ kanattan yaptığı ortada Okan topu kafayla filelere bıraktı 2-1. 70’de, kaleci Hamit ile karşı karşıya kalan Feyyaz net pozisyondan yararlanamadı. 80’de, Mert Hakan plasesi skoru 3-1’e taşıdı. 80’de oyuna giren Kaan 88’de karşılaşmanın skorunu belirledi 3-2.

NOTLAR: Karşılaşmayı, bir dönem Tire Kaymakamlığı görevinde bulunan Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner protokol tribününden birlikte izledi. Güneşli havada başlayan karşılaşmanın sonuna yağan sağnak yağmur damga vurdu. Maç öncesi her iki takımın soyunma odasına ziyaret eden Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi sporculara başarılar diledi. Karşılaşmayı 4 bine yakın sporsever takip ederken, 200’ü aşkın Zonguldak Kömürspor taraftarı ise 90 dakika boyunca hiç susmadı. Tire 1922’li futbolcular 90 dakikanın sonunda galibiyeti taraftarı ile birlikte kutladı.


KRAL MERT HAKAN ATIYOR, TİRE COŞUYOR
Geçtiğimiz sezon attığı 14 golden sonra dikkatleri kısa sürede üzerine toplayan Tire 1922'nin parlayan yıldızı Mert Hakan Yandaş, bu sezon da rakip takımların özel önlemlerine rağmen golünü atıyor. Rakip takım oyuncularının yoğun markajına ve önlemine rağmen fırsatları iyi değerlendiren Mert Hakan, golleri attıkça Tireli taraftar coşuyor. Bunun yanında Feyyaz ve Umut'un da yükselen performansı taraftarı mutlu ediyor.

MAÇTAN NOTLAR

 

TİRE 1922:3

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:2

STAT: Tire 4 Eylül

HAKEMLER: Niyazi İzgören***, Mehmet Uğur Alptekin***, Hakan Karayel***

TİRE 1922:Erhan**, Alparslan***, Ahmet***, Samet***, Mert Hakan***, Murat** (63 İlhan Faruk**), Umut*** (88 Yusuf?), Feyyaz***, Fethi***, Hüseyin***, Ozan Murat** (55 Barış***)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Hamit*, Ferhat*, Harun* Okan**, Hüseyin* (80 Kaan**), Onur* (46 Suat*), Eren* (46 Emrah*), Burk**, Turan*, Fatih*, Mert*

SARI KARTLAR: Ozan Murat, Hüseyin, Ahmet, Feyyaz (Tire 1922), Onur, Mert, Emrah (Zonguldak Kömürspor)

GOLLER: Dk.26 Umut, 45+2 Feyyaz, 66 Okan, 80 Mert Hakan, 88 Kaan

Editör: Haber Merkezi