Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, yeni kurulan Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği’ni misafir etti.

Dilek KART - AA TİRE
Teira Riders ismiyle Tire'de birçok eğitim semineri, gezi organizasyonu düzenleyen ve birçok platforma katılım gösteren topluluk etkinliklerini resmiyet altında yapmak adına dernek kurdu.
Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer’in misafiri olan Ercan Çelik Başkanlığındaki Tire Motosiklet ve Motor Sporları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri gerçekleşen ziyarette derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri ve gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler ile ilgili görüşme yapıldı.

Dernek yönetim kurulu üyelerini tanıtan dernek Başkanı Ercan Çelik yaptığı konuşmada, “Biz yaklaşık bir yıl önce "Teira Riders" ismiyle bir araya gelen Tireli motosiklet sevdalılarıyız. Grubumuz Tire’de ve çevresinde kısa sürede tanınarak benimsendi. Teira Riders ismiyle Tire'de birçok eğitim semineri, gezi organizasyonu düzenledik, birçok platforma katılım gösterdik. Şimdi resmi olarak da tanınmak ve daha büyük projelere imza atmak adına Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği'ni kurduk. Dernek tüzüğünü geçtiğimiz Cuma günü Tire Kaymakamlığı Dernekler Büro Şefliği'ne teslim ettik. Tire'de motosiklet sürücülerinin sesi olma yolundaki kararlıyız. Derneğimizin adı Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği. Kısaca TİMOK ya da Tire Motosiklet Kulübü. Derneğimiz, birlikte güvenli motosiklet kullanmanın keyfini çıkarırken, üyelerin ve toplumun motosiklet bilincini arttıracak her türlü faaliyetin içinde olmak, ülkemizin motosiklet kültürünü çağdaş seviyeye taşımak için koyduğumuz hedeflere ulaşmak adına, proje ve fikirler üretip hayata geçirmek amacıyla kurulmuştur” dedi.


CAMİANIN GÖZÜ VE DİLİ OLACAĞIZ
Öncelikle Tire'de daha sonra da yurt çapında motosiklet denince akla gelen ilk isim olabilmek adına dernek kurduklarını kaydeden Çelik, “Önce kendi bünyemizde ve sonrasında destekçiler ve hayranlarımız vasıtasıyla güvenli, donanımları eksiksiz olarak eğitimli, bilinçli sürüş yapabilmenin hazzını tüm motosiklet sürücülerine benimsetebilmek adına çalışmalar yapma ve bu süreç sonunda toplumsal olaylara motosikletçi perspektifinden bakarak yorumlamak ve tepki vererek motosiklet camiasının gözü, dili, kulağı olmak amacı ile kurulmuştur" şeklinde konuştu.


MOBESELER DEVREYE GİRİYOR
Kaymakam Demirezer, “Motosiklet Tire’de çok yaygın kullanılıyor. Hem de her yaş grubu kullanıyor. Ne yazık ki kullanıcıların çoğu kuralına uygun motosiklet kullanmıyor. Motosiklet sürücüsünün kıyafeti tam ve eksiksiz olmalı. Gidilecek mesafe kısa bile olsa kask mutlaka kullanılmalı. İlçemizde sürekli motosikletle ilgili kaza haberi alıyoruz. Bunlar çok üzücü. Motosiklet kullanıcılarına bir haberimiz var. İlçemizdeki mobese sistemi kısa bir zaman sonra devreye giriyor. Kameralar vasıtasıyla artık ceza ve takip uygulaması yapılacak. Biz sürücülerin zorlama ve ceza korkusu ile değil kendilerinin ve araçlarında yolcu olarak taşıdıkları canları düşünerek kurallara uymalarını istiyoruz. Ama ceza korkusu olmadan da olmuyor” dedi.

Derneğin, kuruluş amaçları doğrultusunda yapacakları her türlü toplum yararına olan ve farkındalık sağlamak amacıyla yapılan etkinliklerine destek olacağını kaydeden Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, “İnsanlığın faydasına yapılan her çalışma güzeldir ve değerini mutlaka bulur. Derneğiniz, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.







Editör: Haber Merkezi