Ercan ÇELİK

İzmir Süper Amatör Lig (SAL) E Grubunda mücadele eden ezeli rakipler Tire Belediyespor ve Ödemişspor, Tire'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldiler. Koronavirüs önlemleri sebebiyle Ödemiş taraftarının gelemediği maça Tireli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Küçükmenderes ve İzmir'in tartışmasız en ilgi gören derbilerinden biri olan Tire - Ödemiş karşılaşması, yaklaşık 12 yıl aradan sonra Tire'de oynandı. Karşılaşmayı Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da şeref tribününden izledi.
Grubunda 3'te 3 yaparak, namağlup şekilde ilerleyen Tire Belediyespor, grubunun iddialı takımlarından olan Ödemişspor karşılaşmasına Emrullah, Mehmet, Umut, Hasan Canlıtürk, Emre, Burak, Hasan Aykılıç, Ramazan, Erhan, Aydın ve Erdi'den oluşan ilk 11'le çıktı. 
İlk yarıdan itibaren rakip Ödemişspor üzerinde baskılı bir oyun kuran Tire Belediyespor, dakika 26'da Buğra, 42'de Hasan Topaloğlu ve 45+4'te de Hasan Aykılıç'ın ayağından gelen gollerle ilk yarıyı 3-0 galip bitirdi. 
İkinci yarıda daha kapalı bir oyun sergileyen sarı kırmızılılar, Ödemişspor'un zaman zaman gelen organize ataklarını savuşturmayı bildi ve gol imkanı tanımadı. 
Karşılaşma, 3-0'lık skorla son buldu. Tire Belediyespor, grubunda namağlup liderliğini sürdürüyor. 

"ÖDEMİŞ GALİBİYETİ PRESTİJ İÇİN ÖNEMLİYDİ"
Maçın ardından değerlendirme yapan Tire Belediyespor'un deneyimli teknik direktörü Adnan Buber, "Ligin daha başındayız. Daha çok maçımız var ama Ödemiş karşılaşması prestij açısından bizim için çok önemliydi. Taraftarımıza bir Ödemiş galibiyeti vermek çok önemli. Yıllar sonra böyle bir maç oynanması güzel. Taraftarımız için oynadık. Takımımız çok iyi mücadele etti. Maça zaten çok iyi hazırlanmıştık. Çalışmamızın karşılığını aldık. Ödemişspor da iyi bir takım. Onları da tebrik ediyorum. Lig yeni başladı. Önümüzdeki maçlara odaklanacağız." dedi.

"NET BİR SKOR OLDU"
Tire Belediyespor Kulüp Başkanı Can Toprakçı maç sonrası yaptığı değerlendirmede, "Sahada emeğini ortaya koyan tüm oyuncularımızı, teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Onların azimli çalışmaları sayesinde yaşadığımız bir galibiyet. Deplasman seyircisinin olmaması bizi üzdü. Bu maçların heyecanı, deplasmana gelen seyircilerin kalabalığıyla güzel oluyor. Net bir skor oldu. İnşallah şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz." dedi.

BAŞKAN DURAN, TAKIMA VE TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ
Heyecanlı karşılaşmayı şeref tribününde izleyen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, maç sonu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; "12 yılın ardından Küçükmenderes derbisinde ezeli rakibimiz Ödemişspor ile tekrar karşı karşıya geldik. Takımımızın dördüncü maçıydı. Takımımız bu ezeli rekabette yakışan bir futbolla bizi mutlu etti ve 3-0'lık net bir skorla sonuca ulaştı. Takımımızın dörtte dört ve namağlup olması ve ezeli rakibimizi yenmesinden dolayı çok mutluyuz. Bununla birlikte bu güzel günde takımına sahip çıkan, takımını desteklemek için Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu'na teşrif eden ve Tire'ye yakışan bir misafirperverlikle rakip takımı da karşılayan Tirespor'un efsane taraftarına da şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar." 


 

Editör: Haber Merkezi