Belediye Başkanı Tayfur Çiçek 13 bin 500 kişilik olimpik ölçülerdeki stadyumun 700 iş gününde tamamlanacağını belirterek “burada milli maçlar oynamak istiyoruz” dedi
Ergün ÇELİK


İzmir’de, stat polemiği tam gaz sürerken, Tire’de 13 bin 500 kapasiteli Tire Arena Stadyumu’nun temeli törenle atıldı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, olimpik ölçülerdeki modern stadyumun 700 iş gününde tamamlanacağını belirterek “TFF’ye başvurduk, stat tamamlandığında burada çeşitli futbol organizasyonlarının yanı sıra milli maçlar oynamak istiyoruz” dedi. Tire Maltepe Mevkii’nde, yapılacak stadyumun temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, çeşitli kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bazı çevre ilçe Belediye Başkanları katıldı. Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ilgiyle izlendi.


KAPALI YÜZME HAVUZU İSTEDİ
Stadyumun, İzmir BŞB ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje çerçevesinde hayata geçirileceğini ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kendisinin de eski bir sporcu, antrenör ve hakem olduğunu hatırlattı. Çiçek, “İlçede toplam 3 spor kulübüyle yüksek bir spor potansiyeline sahibiz. Gaziemir’de bulunan Tire 1922 futbol takımının altyapısı önemli başarılara imza attı. U-14, U-16- ve U-19’da çeşitli şampiyonluklar elde ettik. Altyapımızdan yetişen sporcularımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bu güne kadar Tire’den Tahir Karapınar, Hüseyin Hancı, Yasin Avcı, köylü İrfan ve Metin Gökalp gibi birçok ünlü sporcu çıkardık. Ahlaklı, fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek istiyoruz. İzmir’e sadece 75-80 km uzaklıktayız. Yapılacak spor tesisleri için arsa vermeye hazırız. İzmir kulüplerinin çilesi yakında sona erecek” diye konuştu. Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer ise Tire’nin, hem turizm hem de spor kenti olmasının önemine vurgu yaparak, ilçeye olimpik ölçülerde kapalı yüzme havuzu yapılmasını istedi.


“TİRE ARENA FUTBOL SEYİRCİSİNİ KAYNAŞTIRACAK”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerden sonra BŞB sınırları içindeki yerleşim birimlerinde alt yapı yatırımlarına zaman geçirilmeden başlandığını söyledi. Tire Arena’nın, Küçükmenderes’teki futbol seyircisini kaynaştıracağını ve dayanışmayı arttıracağını belirten Kocaoğlu, “Ulaşım çevre ve alt yapı yatırımlarımız sürüyor. Tire’ye yapılacak arıtmanın projesi İZSU tarafından gözden geçirilip, gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra ihale süreci başladı. İhaleye çıkarken ÇED sürecinde yaşanan sorun nedeniyle ihaleyi geri çekmek zorunda kaldık. Tire’den başlamak üzere, Ödemiş ve beldeleri, Kiraz, Beydağ arıtmaları ile Selçuk biyolojik arıtmalarıyla Küçükmenderes ovasının ve nehrinin kurtulması için hep birlikte mücadele vereceğiz” dedi. İzmir’deki Karşıyaka Yalı ve Göztepe statlarının ihalelerinin yapıldığını basından öğrendiklerini anlatan Kocaoğlu, “buraların şehir içinde kaldığını ve yeşil alan olduğunu ifade ederek, karşı çıktık. Organize olmuş grupların haricinde semt sakinleri ve taraftarlar da istemiyordu. Şimdi Alsancak stadını istiyorlar. Daha Göztepe ve Karşıyaka stadının planı yok, projesi ise hiç yok. Alsancak’ta, İzmir’in şehir tarihi, futbol tarihi var. Raylı sistem Alsancak stadına 150 metre, Halkapınar istasyonuna ise yürüyüş mesafesinde. Bu alana 25 -30 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat yapılmasını talep ediyor ve her türlü desteği vermeyi hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Karşıyaka’da ise 80 dönüm arazide bir spor kompleksi yapılmasını istiyoruz. Uzundere aksında çevreyolunun sağında ve solunda kalan kamu arazileri var. Yine 80-90 dönüm arazide Göztepe’nin stadını ve spor kompleksini yapmanın doğru olduğunu ifade ediyorum. Milli Emlak, Maliye ve Spor Bakanlığı fahiş fiyat istemezse, 50-60 dönüm araziyi makul fiyattan almayı ve tesisi yapmayı buradan İzmir kamuoyuna tahüd ediyorum. Yeter ki, Yalı ve Göztepe mahvolmasın. Kent doğru istikamette gelişsin, büyüsün. Kuzeyde ve güneyde iki stat yapma kararımız var. Arsa bulamadık. Bornova Belediyesinin arsası vardı. Kamil Oktay Sındır ile birlikte stat ihalesine çıktık. Bu stat da en kısa sürede bitecek” diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi