Ercan ÇELİK

Tire’de bisiklet sporuna olan ilginin son yıllarda artması ve bu konuda Tire Bisiklet Topluluğu ismiyle bir oluşumun ortaya çıkmasıyla, Tire’de bisiklet kültürü iyice oturmaya başladı. Bisiklet sporuyla ilgilenen sayısı gün geçtikçe artarken, bu alanda çeşitli faaliyetler de sürüyor.

İlki geçen yıl gerçekleştirilen Tire Bisiklet Şenliği’ne oldukça yoğun ilgi olmuş, çeşitli yerlerden bisikletçiler Tire’de buluşmuşlardı.

Bu yıl da Tire Belediyesi, Tire Kaymakamlığı ve Tire Bisiklet Topluluğu’nun tertip ettiği 2. Tire Bisiklet Şenliği, 21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılacak. Şenlik için tüm hazırlıkların tamamlandığı öğrenilirken, çevre il ve ilçelerden davet edilen bisikletçiler ve bisiklet topluluklarının da şenliğe katılması bekleniyor.

Şenlik kapsamında 20 Mayıs cumartesi günü, bisikletçilere Gölet alanında kamp imkanı sunulacak. Kampçılara Tire Belediyesi tarafından yemek ikramı yapılacak. 21 Mayıs Pazar günü ise sabah saatlerinde Tire Belediyesi önünde başlayacak bir bisiklet korteji yapılacak ve Tire caddelerinde gezilecek. Bu korteje, kask ve eldiven olmak şartıyla tüm bisikletçiler davet edildi.

Kortej sonrası yine Gölet alanında toplanacak olan bisikletçiler, burada düzenlenecek farklı kategorilerdeki yarışmalara katılacaklar. Ardından yemek ikramı ve ödül töreni ile kapanış yapılacak.

Editör: Haber Merkezi