Bölgesel Amatör Lig sekizinci gurupta mücadelesini sürdüren Tire 1922 takımı geçtiğimiz hafta ligdeki ikinci maçında Manisa Belediyespor'un konuğu oldu. Tire Belediye BaşkanıTayfur Çiçek maçı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte izledi. Zorlu rakibi karşısında hiç zorlanmayan Tire 1922 takımı 14. dakikada Yasin'in uzun pasında topla buluşan Erdi şık vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlara göndermesiyle 0-1 öne geçti. Yine 26. dakikada Erdi'nin sağ kanattan açtığı ortada topun gelişine sert vuran Abdullah'ın şutunu kaleci güçlükle kornere çeldi. 40. dakikada Manisa Belediyespor'un atağında ceza sahası içinde yerde kalan Halil İbrahim için hakem penaltı noktasını gösterdi. Suat'ın kullandığı penaltı sonrası skora denge geldi ve ilk yarıda bu skorla tamamlandı, 1-1. Maçın ikinci yarısında kontrolü eline almaya çalışan ev sahibi takıma Tire 1922 takımı izin vermedi. 51. dakikada Tire 1922 takımında Yüksel'in sağ kanattan yaptığı ortayı iyi takip eden Abdullah şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ancak gol ofsayt nedeni ile geçersiz sayıldı. Maçın 78. dakikasında Manisa Belediyespor’un Gineli defans oyuncusu Aly Berete, rakibine yaptığı faul sonucunda ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hakeme itirazlarda bulunan Teknik Direktör Sadettin Dülger de tribüne gönderildi. Bu dakikadan sonra Manisa Belediyespor 10 kişi kaldı. 90+1’de Tire 1922 takımından Hasan’ın yaklaşık 30 metreden vurduğu sert şut direkte patladı. 90+4 de Yüksel'in sağ kanattan açtığı ortada topa yükselen Emre'nin kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. Maçta başka gol pozisyonu olmayınca maç bu skorla son buldu. Maç'ın ardından açıklamalarda bulunan Tire 1922 takımı Teknik Direktörü Adnan Buber " Lig'e iyi başladığımıza inanıyorum. Şimdiye kadar iki rakiple oynadık ikisi de ligin iddialı takımları arasında iyi bütçelerle kurulmuş takımlar. Bu iki maçta en az dört puan almalıydık ama olmadı. Manisa Belediyespor karşısında maç boyunca üstün bir oyun sergiledik. Maçta şaibeli bir penaltı ve ofsayt kararı var. Hakemler de bazen hatalar yapabiliyorlar. Bu maçta deplasmanda olmamıza rağmen oynadığımız oyunla kazanan biz olmalıydık ama maalesef evimize bir puanla döndük. Ligde emin adım-larla ilerliyoruz daha yolun başındayız. Bu hafta evimiz-de oynayacağımız Çine Madran maçı ile zirveye ortak olmak istiyoruz. Manisa karşısında oynadığımız oyun için tüm oyuncularımı kutluyorum."dedi.

MAÇ ÖZETİ

Stat: Uncubozköy Halil Onultmak
Hakemler: Ertan Yıldıran, Murat Yücebaşoğlu, Barkın Güdü
Manisa Belediyespor: Adem, Engin, Ömercan, Aly Berete, Murat Efe, Erşan, Erkan, Sami Anıl, Ahmet (dk. 60 G. Abdi ), Samet(dk. 79 Suat ), Halil İbrahim (dk. 75 Mehmet Akif )

Tire 1922: Akın, Yüksel, Erkan, Erdi (dk. 80 Hasan ), Abdullah (dk. 63 Mohammed Sumaıla), Serkan, Mahmut, Yasin, Serhat, Onur (dk.80 Emre), H. Kemal Sarı Kartlar: Engin, Murat Efe, Sami Anıl, Mehmet Akif (Manisa Bld.), Abdullah, Serkan, Mahmut, Serhat (Tire 1922)
Kırmızı Kart: Aly Berete (dk. 78 Manisa Bld.)
Goller: Dk. 14 Erdi (Tire 1922), Dk. 40 Sami Anıl (pen.) (Manisa Bld.)

TİRE BELEDİYE BASIN

 

MAÇ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi