Ziraat Türkiye Kupası birinci tur eleme maçında Tire 1922 Turgutlusporla Turgutlu 7 Eylül Stadyumunda karşılaştı.

 

Maça kontrollü başlayan  Tire 1922 karşılaşmanın neredeyse tamamını rakip alanda oynadı. Karşılaşmaya Faik, Murat , Ahmet, Fethi, Umut, Ozan, Samet, Güner, İlhan, Mert Hakan ve Murat Kara 11’iyle çıkan Tire 1922 , 20 dakika da Murat Kara’nın topu ağlara göndermesiyle 1-0 öne geçti fakat hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Bu dakikadan sonra daha etkili oynamaya başlayan Tire 1922 de Mert Hakan rakiplerinden sıyrılarak topu Murat Kara ile buluşturdu. Takipçiliğini golle süsleyen Murat Kara takımını 1-0 öne geçirdi. Golden hemen sonra Mert Hakan’nın şutu direkte patladı ve maçın ilk yarısı 1-0 sona erdi. İkinci yarıya da vites yükselterek başlayan Tire 1922 Samet, Ozan, Mert Hakan , Murat Kara ve İlhandan sayısız gol fırsatlarından yararlanamadı. Kalan dakikalarda sıcağın da etkisini göstermesiyle daha akıllı oynayan Tire 1922 gücünü tasarruflu kullandı ve hafta sonundaki Altay maçına sakladı. Oyuna sonradan giren Feyyaz, Mustafa ve genç yıldız adaylarından Orhan da skora etki edemeyince maç 1-0 sona erdi. Maçı Turgutluda başta Belediye Başkanı Tayfur Çiçek olmak üzere yaklaşık 200 kadar Tire’li taraftar da izledi.

 Ülkede yaşanan Terör olayları sebebiyle maça Turgutlu da bulunan şehidi de unutmayarak çıkan Tire 1922’nin açtığı anlamlı pankart ise büyük alkış aldı.

 

MAÇ BİZİM KONTROLÜMÜZDE GEÇTİ

Maçın ardından HaberTire Gazetesi’ne konuşan Yardımcı Antrenör Mehmet Öztürk,  “Maç başından sonuna kadar bizim üstünlüğümüzle geçti. Oyunun kontrolü tamamen bizim elimizdeydi. Çok pozisyona girdik. Ama bu poziyonlardan bir tanesini değerlendirebildik. Kalemizde herhangi bir tehlike yaşamadık. Bir iki duran top ve karambolun dışında karşı tarafa hiç pozisyon vermedik. İyi bir mücadele oldu. Oyuncularımızı kutluyorum.” Dedi.

 

Editör: Haber Merkezi