Bir süredir muallakta olan Tire 1922’de ipler iyice gerildi. Geçtiğimiz gün ücretlerini alamadıklarını iddia eden sporcular valizlerini toplayarak lojmanı terk etmişlerdi. Yaşanan gelişme üzerine Kulüp Başkanı Mutlu Sarayköylü sporcularla bir araya gelmiş ve bir basın açıklaması yapmıştı. Sarayköylü, takımın durumuyla ilgili Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ile de görüştüğünü söylemişti. Tanrıseven’den beklenen açıklama ise dün oynanan Batman maçı sonrası geldi. Maç çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıseven, açıklamalarında şu cümlelere yer verdi;

“Hafta içi Kulüp Başkanı Mutlu Sarayköylü ziyaretime geldi. Kendisi takımın durumuyla ilgili benimle istişare etti. Bizlerden destek istedi. Ben de bunun üzerine Belediye Başkanı Atakan Duran’ı çağırdım ve kendiyle görüştüm. Her iki tarafa da itidalli bir şekilde bu takımın geriye düşmemesi gerektiğini söyledim.

Çünkü şu an Tire’yi marka kent yapmak istiyoruz. Tire’nin marka değerini yükseltmeye çalışıyoruz. İlçemizin marka değerini artıran unsurlardan biri de Tire 1922 sporun profesyonel liglerde kalmasıdır. Tire’nin stadyumu sadece İzmir’in değil, tüm ege bölgesinin en modern stadyumudur.

Takımımız 3. Ligde 2. Ligde varsa bu stadyumun bir anlamı vardır. Aksi halde bu stadyum da heba olacak yatırımlardan biri olarak kalır. Hem Kulüp Başkanı’na hem de Belediye Başkanı’na bu takımın yaşatılması gerektiğini, bayrağın yere düşürülmemesi gerektiğini söyledim. Kendileri de hak verdiler.

Umut ediyorum ki bugün takımın içinde bulduğu maddi ve yönetimsel sorunlar giderilir. Umut ediyorum belediyemiz destek çıkar ve iyi bir yönetim kurulur.

Her halükarda bu belirsizlik ortamından play off öncesinde çıkmakta fayda var. Ben 3 yıldır Tire Kaymakamlığı görevini sürdürüyorum. 3 yıldan bu yana takımımız 2. Lige çıkmaya en yakın olduğu dönem olarak görüyorum.

İyi bir organizasyon olur, kulüp de önünü görürse inanıyorum bu takım 2. Lige çıkacaktır.  Ama bu belirsizliğin giderilmesi şarttır. Bu konuların medyada mesajlar üzerinden değil, karşılıklı anlaşarak uzlaşarak çözülmesi gerekir.

Sporcu kardeşlerimize de itidal tavsiye ediyorum. Ben Diyarbakırspor’un Kulüp Başkanlığı’nı yapmış biri olarak sporcuları gayet iyi anlıyorum. Bizde de zaman zaman sporcuların sıkıntıları olmuştu. Ama sporcunun alacağı hiçbir şekilde kalmaz.

İnanıyorum ki Tire1922’de yeni bir organizasyona giderse, belediyemiz de destek verirse takımımız üst lige çıkar. Bu kentin buna ihtiyacı var. Herkesin elini taşın altına koyup sağduyulu olması gerekiyor. İyi niyet olduktan sonra çözülmeyecek bir sorun yoktur”

Editör: Haber Merkezi