Uzun süredir, Tire Dört Eylül Stadı’nın kullanım hakkını almak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’yle diyalog içerisinde olan Tire Belediyesi, sonunda muradına erdi. Tire Dört Eylül Stadı’nın Tire Belediyesi’ne devrini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü onayladı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tire Kapalı Spor Salonunu’nun yönetimini, yaklaşık iki yıl önce devir alan Tire Belediyesi, ısrarla istediği Dört Eylül Stadyumu’nun kullanım hakkını da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün onayı ile aldı. Uzun süredir istenilen bu kararın çıkması başta Belediye Başkanı Tayfur Çiçek olmak üzere ilçedeki spor kulüpleri tarafından da sevinçle karşılandı. Yakında yapılacak olan protokolle Tire Dört Eylül Stadı 10 yıllığına Tire Belediyesi’ne devir edilmiş olacak.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün personel ve kaynak yetersizliği sebebiyle bakımını yeterince yapamadığı Dört Eylül Stadyumu’nun bundan sonra daha bakımlı ve iyi görünen bir tesis olması bekleniyor. Kısa süre içerisinde protokol imzalanacağı ve resmen Belediye’ye devrinin yapılacağını ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Olumlu bir gelişme. Uzun süredir olması için çaba sarf ettiğimiz bir gelişme. Bu sonucun ortaya çıkmasında emeği olan başta Sayın Valimiz olmak üzere, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürü’ne ve diğer tüm isimlere teşekkür ediyoruz. Belediyemiz bu kararın ardından hemen harekete geçecek ve stadyumla ilgili tadilat, tamirat ve yeni ünitelerin yapımı çalışmalarını hızla gerçekleştirecektir. Bu kapsamda tribünlerin karşısına ek tribünler yapılacak. 3 bin olan seyirci kapasitesi 7-8 bine çıkarılacaktır. Ayrıca soyunma odaları, tuvaletler, duşlar, idare odaları tamir edilecek ve yenilenecek. Spor salonunda olduğu gibi  Tire’ye ve Tireliye layık bir spor tesisi meydana getireceğiz. Tabi bu yeniliklerin hepsi bir program dahilinde gerçekleşecek.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi