Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ‘’Seyyah-Bizim İller Projesi’’ ile Tire İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü de Tire’nin tanıtımına katkı koyuyor.

 

Ercan ÇELİK

 

 
Seyyah-Bizim İller Projesi” gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu’da kök salıp büyümüş ulu çınar gibi derin ve heybetli medeniyetimizi tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Seyyah-Bizim İller Projesi” bünyesinde ziyaret edilecek bölgeler içine Tire İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün müracaatıyla Tire ilçesi gezi güzergâhı da alındı. Bu boyutta Tire’nin tarihi ve kültürel özellikleri ile kendine has yaşam tarzı İlçe Müdürü Mehmet Sürücü tarafından seyyah bizim iller projesini yöneten bakanlık yetkililerine sunum yapılarak anlatıldı. 

Tire’ye farklı zaman dilimlerinde 50 kişilik 7 farklı grup ziyarete geldi. “Seyyah-Bizim İller Projesi” kapsamında şu ana kadar ilçemizi 350 genç ziyaret etmiş olup İlçe Spor Müdürü Mehmet Sürücü’nün rehberliğinde Tire’nin tarih ve kültürünün tanıtımı yapıldı.

 


“TİRE, BÜYÜK DEĞER”

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Sürücü, “Geziye gelen gençlerimizin Tirenin tarihini, kültürünü ve yaşam tarzını öğrendiklerinde çok etkilendikleri görülmektedir. Bu boyutta ilçemiz büyük bir değer olup bu değerin tanıtılması adına şimdi olduğu gibi daha sonra da çalışmalarımız devam edecektir. Bakanlığımızın “Seyyah-Bizim İller Projesi” kapsamında ilçemizin gezi güzergâhına alınması için desteklerinden dolayı İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne ve bu kapsamda gelen gruplara yardımlarından dolayı Tire Kaymakamlığı ile Tire Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunarım.” Dedi.


Editör: Haber Merkezi