Ödemiş Çaylı da 30’ncu Geleneksel Rahvan At Yarışları Ödemiş Çaylı’da yapıldı.

 

Ergün ÇELİK

 

 Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonun destekleri ve Çaylı Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicilik Spor Kulübü Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen yarışlara ilgi yoğun oldu. Tire ve Ödemiş Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicilik Spor Kulüplerinin de manevi destek verdiği yarışlar, Küçük Menderes Havzasının Birlik beraberliğinin temsili oldu.

Yarış öncesi konuşma yapan Tire Rahvan At Yetiştiricicilik ve Binicilik Spor Kulübü Başkanı Süleyman Övül, Rahvan Atçılığın önemini ve Geleneksel Türk kültüründeki yerinin önemine dikkat çekti.  Düzenlenen müsabakada katkıları bulunan Yarış Ağası ve Belediye Başkanı’na plaket veren Övül,   geçmişte bu geleneğe hizmet verenlerin, bugün olduğu gibi, yarında hizmetlerini esirgememelerini istedi. Başkan Süleyman Övül konuşmasında;Geleneksel olan bu sporumuza seçkin ve elit insanlarında destek olmaları gerekiyor. Üç yıldır Ödemiş-Tire işbirliği ile Şehitler Haftası münasebetiyle geleneksel hale getirdiğimiz yarışların 4’üncüsü bu yıl 20 Mart 2016 da yapmayı düşünüyoruz.  Yıllar önce para ödülü olmadan giriş ücretlerinin temsili olduğu Cami okul ve sünnet yararına yapılmakta olan bu geleneksel sporumuza sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan sonra yapılacak olan yarışların daha bir şenlik havasında yapılmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Toplamda 198 At’ın katıldığı Çaylı’ yarışları havanın güzel olmasıyla birlikte harika geçti. Ancak elde olmayan nedenlerle grup yarışlarında istenmeyen zaman kaybından dolayı yarış finalleri Pazartesi’ye ertelendi.  Böylelikle tarihte ilk kez Rahvan At Yarışlarında erteleme olayı yaşandı.

Pazartesi’ye kalan Finaller yine aynı hakem heyetinin gözetiminde yapılırken yarış sonuçları ise şu şekilde oluştu;  

 

Baş At: 1’nci Murat Kölemenoğlu

Ödül: Türk Bayrağı 1’nci Kupası ve 8000 TL para ödülü

Başaltı At: Ali Dedeoğlu Menemen

Ödül: Türk Bayrağı 1’nci Kupası ve 6000 TL para ödülü

Büyük Orta Atı: Muammer Pırlanta Konya 

Ödül: Türk Bayrağı 1’nci Kupası ve 5000 TL para ödülü

Küçük Orta Atı: Ali Dedeoğlu Menemen

Ödül: Türk Bayrağı 1’nci Kupası ve 4000 TL para ödülü

Dörtlü Taylarda: İbrahim Şerbetçi Torbalı

Ödül: Türk Bayrağı 1’nci Kupası ve 3000 TL para ödülü

Üçlü Taylarda: Mehmet Dinlemez Ödemiş

Ödül: Türk Bayrağı 1’nci Kupası ve 2000 TL para ödülü

İthal (A) Atlarda:  Enver Ağa-Menemen

Ödül: Türk Bayrağı 1’nci Kupası  ve 1500 TL para ödülü

İthal (B) Atlarda: Mustafa Küçükmeral Konya

Ödül: Türk Bayrağı 1’nci Kupası ve 1000 TL para ödülü

Editör: Haber Merkezi