Tire Belediyesi ve Tire Rahvan At Yetiştirme ve Yaşatma Derneği tarafından uzun yıllar sonra ilk defa rahvan at yarışı düzenlendi. Boynuyoğun Köyü’nde mülkiyeti Tire Belediyesi’ne ait arazide kurulan yarış pisti, yüzlerce rahvan ata ev sahipliği yaptı. İlginin bir hayli yoğun olduğu yarışlara, Kaymakam Fatih Çobanoğlu ile Belediye Başkanı Salih Atakan Duran başta olmak üzere ilçe protokolü tam kadro katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan organizasyonda farklı kategorilerden yüzlerce rahvan at yarış yaptı. Rekabetin tavan yaptığı yarışlarda atlar seyircilere heyecan dolu anlar yaşattı.

Yarışlarla ilgili açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Şu an böylesine güzel bir organizasyonu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde her gün artan bir at sevgisi ve bu spora karşı artan ilgili ve alaka var. Bu ilgi alakayı ve bu sevgiyi hayata geçireceğimiz bir sahaya olan ihtiyacımızın olduğu belliydi. Şu an içinde bulunduğumuz mülkiyeti Tire Belediyesi’ne ait olan arazimizi gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayarak rahvan at yarışları için uygun hale getirdik. Tire Rahvan At Derneği ile birlikte bu güzel organizasyonu hayata geçirdik. Şu an bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

Tarihimizde at her zaman önemlidir ve aileden sayılmış bir varlıktır. Yarış gününe denk getirdiğimiz 3 Ekim tarihi aynı zamanda Türk Dünyası Günü’dür. Bu vesileyle bu güzel toprakların vatan olması için canını veren tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm Gazilerimizden de Allah razı olsun diyorum.

Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, Tire Süt Kooperatifimize, Tire Rahvan At Derneğine ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarımız daha da güzelleşerek devam edecektir. Bunu da tüm Tireli hemşerilerimize buradan müjdelemek isterim”

Editör: Haber Merkezi