Ercan ÇELİK

Olay akşam saatlerinde Tire'de İbn-i Melek Mahallesi civarında meydana geldi. Üniversite öğrencisi profesyonel yamaç paraşütü sporcusu Oğulcan Ak, akşamüzeri Güme Dağı zirvesinde Kömürcüoğlu Geçidi yakınlarındaki pissten kalkış yaptı. 

Tire semalarında uzun bir uçuş yapan genç paraşütçü, inmek üzereyken akrobasi hareketleri yapınca, çevreden görenler paraşütün kontrolden çıktığını sanarak, polis ve ambulansı aradılar. 
Derhal harekete geçen ekipler, paraşütçünün düştüğü ihbarının geldiği bölgeyi taramaya başladılar ve çok geçmeden genç sporcuyu, paraşütünü toplarken buldular. Paraşütçünün normal şekilde iniş yaptığını öğrenen ekipler, daha sonra normale döndü.

Olayın şokunu bir süre üzerinden atamayan sporcu Oğulcan Ak ise yaptığı açıklamada, "Akşamüstü Güme Dağı zirvesinden kalkış yaptım. Akşam olunca da hızlıca ineyim ve akrobasi olsun diye 'wingover' ve 'sprial' dediğimiz bazı manevraları yaptım. Yaptığım hareketler takla gibi göründüğü için çevreden görenler de haksız değil tabi. Duyarlılıkları için hepsine teşekkür ediyorum." dedi. 


 

Editör: Haber Merkezi