Ahmet ÖzfıratTire Rasih Kirazoğlu İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Ahmet Özfırat, okul bünyesinde yapılan satranç turnuvası ilköğretim birinci kademe bölümünde kendinden yaşça büyük öğrencileri yenerek şampiyon oldu. Ahmet’in bu başarısı ailesi ve okulu tarafından takdirle karşılandı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tire’nin yeni okullarından olan Rasih Kirazoğlu İlköğretim Okulu tarafından yapılan okul içi satranç turnuvası 14-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Turnuvada 2, 3, 4 ve 5 sınıf öğrencileri “I. Kademe” bölümünde 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ise “II. Kadem” bölümünde yarıştı.

Turnuvanın en dikkat çekici ismi I. Kademe bölümünde yarışan 2. sınıf öğrencisi Ahmet Özfırat oldu. Minik Ahmet, adeta gelecekte usta bir satranççı olacağını şimdiden gösterir gibi önüne gelen ilk önce 2. sonra 3. daha sonra 4. ve nihayet final de de 5. sınıf öğrencilerini tek tek yenerek şampiyonluğa ulaştı. Kendin büyük öğrencilerle kıyasıya yarışan ve rakiplerini saf dışı bırakan Ahmet’in bu başarısı annesi Müşşerref ve babası Yunus Özfırat ile öğretmeni Emin Göktaş, okul müdürü M. Hanifi Soylu ve müdür yardımcısı Betül Erdem tarafından da takdirle karşılandı. Ailesi ve öğretmeni Ahmet’le gurur duyduklarını belirttiler.

Turnuvada kademelerine göre dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle oldu: I. Kademenin;  1.’si Ahmet Özfırat, 2.’si Sude Belik, 3.’sü ise M. Mehmet Tanıt oldu. II. Kademede ise 1. Aykutcan Tükenmez, 2. Yalın Korkmazlar  ve 3. İse Ege Saldık oldu.

Editör: Haber Merkezi