Başkan  Çiçek, “İnşallah bu projelerimizin devamını getireceğiz. Şimdi sırada kapalı yüzme havuzu var.

Kapalı yüzme havuzunu, mevcut yüzme havuzumuzun altına yapacağız. Orada bir tesis bütünlüğü olacak. Bu projeye başlamadan önce Anıtlar Kurulu tarafından tescilli olan ve Kentsel Sit olarak belirlenen Maltepe ve bizim çalışma yapacağımız zeminde de araştırma yapılması istendi. Bu da bizim 7 ayımızı aldı.

‘O ÇALIŞMALARI TİRE BELEDİYESİ YAPMADI’

Maltepe civarında yapılan zemin çalışmaları sırasında sosyal medya ve internet ortamında bazı iddialar ortaya atıldı. Bunlar çok ayıp çok yanlış iddialardır. Oradaki çalışmaları Anıtlar Kurulu’nun isteği üzerine Tire Müzesi gerçekleştirdi. Orada çalışan işçiler de belediye işçisi değildi. Buradaki çalışmalar 7 ay sürdü. Sonunda Anıtlar Kurulu kararını verdi ve burada projeye başlayabilirsiniz dediler.

O alanla ilgili elimizde bir iki tane taslak proje var. Faaliyette olan kapalı yüzme havuzlarını inceleyip elimizdeki taslak projeleri bir an önce gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Hemen kolları sıvayıp kısa süre içinde yaz kış hizmet verebilecek olan kapalı yüzme havuzunu Tirelilerle buluşturacağız.

‘1 YILDA TAMAMLANACAK’

Bu projenin süresi yapılacak işin büyüklüğüne göre değişiyor. Biz stat projesi için 2 yıl gibi bir süre belirlemiştik. Kapalı yüzme havuzuna da 1 yıl diyoruz. 1 yıl içerisinde kendi imkânlarımızla bu havuzu gerçeğe dönüştüreceğiz.

Editör: Haber Merkezi