Ercan ÇELİK - Tire’nin şanlı futbol geçmişi şüphesiz birçok Tireli yeteneği Türkiye’ye hatta dünyaya kazandırmıştır. Hüseyin Hancı da bu isimlerden biri. 1966 yılında Tire’de dünyaya gelen Hüseyin Hancı, TireSpor’un Genç Takımında başladığı futbol kariyerine TireSpor’da devam etti. 1980 yılında kazalar arası ligte gol kralı olan Hancı, daha sonra Tire’den Göztepe’ye transfer oldu. Bu esnada Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitim Bölümü’ndeki eğitimini de sürdüren Hüseyin Hancı, Göztepe’de yaklaşık 5 yıl futbol oynadı.

Vatani görevini yapmak üzere gittiği Siirt’te, Siirt Lisesi Futbol takımını Güneydoğu şampiyonu yapan başarılı teknik adam, askerliğinin ardından 3. Lig’te Nazilli Spor’da futbol oynadı ve Nazilli’yle şampiyonluğu yaşadı.

Daha sonra Almanya’ya giden Hüseyin Hancı, 24 yıl boyunca Almanya’daki çeşitli Türk futbol takımlarında antrenörlük yaptı. B lisansı, A lisansı ve 2004 yılında en üst lisans olan Teknik Direktörlük lisansını aldı.

 

“TİRE 1922’DE GÖREV ALMAYA HAZIRIM”

TireSpor’da futbol kariyerine başlayarak, birçok başarıya imza atan başarılı teknik adam, memleketi Tire’ye kesin dönüş yaptı. HaberTire Gazetesi’ne konuşan Hüseyin Hancı, “Tire 1922’de eğer görev verilirse, görev almaktan onur duyarım.” Dedi. 








Editör: Haber Merkezi