Yoğun eleştirilere rağmen Kapalı Spor Salonu'nu alarak salonda adeta çiçek açtıran  Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, stadyumu da isteyince Bakanlık olur dedi.

Tire Belediye Basın

Geçtiğimiz yıllarda ilçede zor şartlar altında faaliyet gösteren ve çatısı-na naylon branda gerilerek kaderine terk edilen Kapalı Spor Salonu için Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, harekete geçmiş ve spor salonlarının yerel yönetimlere devri ile ilgili yönetmelik gereği Salonu Tire Belediyesi bünyesine tahsis ettirmiş, daha sonra salonu tepeden tırnağa yenilemişti. Bu kez de Dört Eylül Stadyumu için hare-kete geçen Tire Belediyesi ihtiyaçlara cevap vereme-yen stadyum için geçtiği-miz aylarda girişimlerde bulunmuştu. Bu sezon Tire'de Bölgesel Amatör Lig'de ve Birinci Amatör Lig'de toplamda üç takımın mücadele edecek olması nedeni ile ihtiyaçlara cevap veremeyecek durumda olan stadyumu Belediye bünye-sine almak isteyen Tire Belediyesi, ilgili yazışma-ları tamamlamasının ardın-dan geçtiğimiz günlerde sevindirici haberi aldı.

 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI STADYUMU VERDİ

Tire Belediyesi geçtiğimiz aylarda İzmir Valiliği ve ardından Gençlik Spor Bakanlığı ile yaptığı yazışmaların ardından ilgili bakanlıktan beklenen yazı geldi. 11 Ekim tarihinde  Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelen yazıda şu ifadelere yer verildi. “Makamınızca uygun görüldüğü takdirde mülkiyeti Genel Müdürlüğümüze ait İzmir ili, Tire ilçesi Yeni Mahalle 140 ada 2 no'lu parseldeki Tire Dört Eylül Stadyumu'nun tahsis süresi boyunca her türlü bakım onarım ve işletme giderlerinin Tire Belediye Başkanlığı tarafından karşılanması şartı ile 10 yıllık kullanım hakkının Tire Belediyesi'ne verilmesi uygun görülmüştür” denildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Dört Eylül Stadyumu yıllardır ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı yıpranmış bir durumdaydı. İlçemize hizmet vermekte zorlanan stadyumun bu durumuna gönlümüz razı olmadı bu ilçe hepimizin. Bakanlıkla ilgili yazışmalarımızı yaparak stadyumu 10 yıllığına Tire Belediyesine tahsis ettik. Bakanlık yazımızı olumlu karşıladı. Önümüzde bir Kapalı Spor Salonu örneği var. Geçtiğimiz yıllarda salonu da bakımsız bir halde teslim alarak mükemmel bir duruma getirdik. Şimdi aynı şekilde stadyum için de çalışmalarımız devam ediyor. Burayı da ilçemize yakışır bir yer haline getireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi