Gaziosmanpaşa ile karşı karşıya gelen Tire 1922, bu deplasmanda da şaşırtmadı ve 3-1’lik skorla İstanbul’dan galip ayrıldı.

 

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz hafta kendi evinde oynadığı Batma Petrolspor ile berabere kalarak fırsatı kaçıran Tire 1922, telafiyi İstanbul’da yaptı. Gaziosmanpaşa ile İstanbul’da karşı karşıya gelen Tire 1922 maçı 3-1’lik skorla aldı.

Maçın ilk dakikalarından  itibaren kaliteli bir futbol ortaya koyan Tire 1922 karşısında Gaziosmanpaşa’nın yapabileceği pek bir şey olmadı. Rakip takımın kalesini sık sık yoklayan Tire 1922, aradığı golü ilk yarıda bulamadı. İlk yarı sonucu: 0-0.

 

İkinci yarıda her iki taraf da gol için sahaya çıktı. Dakika 52’de Berkant’ın şutu ağlarla buluştu ve durum 1-0 oldu. Tire’nin ikinci golü ise çok gecikmedi. Dakika 58’de Fatih Özdemir farkı ikiye çıkardı. Bu dakikalarda iyice hızlanan oyunda, 61. Dakikada Gaziosmanpaşa Ümit’in golüyle farkı bire indirdi. Dakika 86’da ise Mustafa Sevim, Tire 1922’nin üçüncü golünü attı ve maçın skorunu belirlemiş oldu.

 

“ÇOK İYİ BİR FUTBOL SERGİLEDİK”

İstanbul’daki karşılaşmanın hemen ardından HaberTire Gazetesi’ne konuşan Tire 1922 Teknik Direktörü İskender Eroğlu, “Maçın başından sonuna kadar üstün bir futbol sergiledik. Ama ikinci golü attıktan sonra 10 dakika boyunca şuursuzca üstümüze doldur – boşaltla geldiler. Hakem de skandal bir yönetim sergileyerek buna çok büyük destek oldu. Rakip takımın futbolcuları, bizim futbolculara çok sert hareketlerde bulundular. Ama her şeye rağmen galibiyet sevincini yaşadık. Mutlu olduk. Hatta 3-1’den sonra maç 7 ya da 8 – 1 bile bitebilirdi. Çok iyi bir futbol sergiledik. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım attık. Bu esnada rakiplerimizin de puan kaybetmesi bizim artımız oldu. Şimdi Çorum Belediye Spor maçına en hızlı şekilde hazırlanıyoruz. Çarşamba günü de 2. Lig takımlarından Bayrampaşa ile kendi evimizde bir maç yapacağız. Burada gerçek gücümüzü görmüş olacağız.” dedi.

 

MAÇTAN NOTLAR

Gaziosmanpaşa:  Murat Sarı, Emre Gürbüz, İbrahim Eren Akduman, Nevzat Bilen, Ceyhun Yazar, Ethem Yılmaz, Yiğit Mahnoğlu, Ümit Kocabaş, Aykut Güler, Engin Gülle (87' Muhammed Bay), Uğur Uğur

Tire 1922: Cihan Topaloğlu, Taha Evke, Fatih Özdemir, İlhan Faruk Güler, Mehmet Çiloğlan, Mustafa Sevim, Alparslan Emre Çapar (66' Aykut Alçin), Feyyaz Yaşar, Berkant İstanbul (86' Fethi Özer), Serhat Maden, Mert Hakan Yandaş (89' Ozan Murat Başyılmaz)

Hakemler: Murat Türkoğlu, Yavuz Bahadır Ordu, Bülent Uludoğan, Muhammetali Metoğlu

Goller: DK 52: Berkant İstanbul (Tire 1922 Spor), DK 58: Fatih Özdemir (Tire 1922 Spor), DK 61: Ümit Kocabaş (Gaziosmanpaşa), DK 86: Mustafa Sevim (Tire 1922 Spor)

Sarı Kartlar: DK 24: Alparslan Emre Çapar (Tire 1922 Spor), DK 42: Murat Sarı (Gaziosmanpaşa), DK 42: Engin Gülle (Gaziosmanpaşa), DK 58: Kemal Şenol (Gaziosmanpaşa), DK 58: Mustafa Sevim (Tire 1922 Spor), DK 58: Uğur Uğur (Gaziosmanpaşa), DK 58: Ethem Yılmaz (Gaziosmanpaşa), DK 72: Mert Hakan Yandaş (Tire 1922 Spor)


Editör: Haber Merkezi