Ankara’da yapılan yarı final turunu başarı ile geçen temsilcimiz, yine Ankara’da devam edecek olan ve 2. Lig öncesi son viraj sayılan final turunda 2. Grup’ta yer alacak. Temsilcimizin bu gruptaki rakipleri; Vakıfbank, Samsun BŞB Anakent, Bahçelievler Voleybol takımları oldu.

Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda oynanacak olan müsabakalarımızın ilkini İstanbul temsilcisi Vakıfbank’ın 3. lig ekibi ile oynayacağız. Bir gün sonra Bahçelievler Voleybol takımı ile ikinci müsabakamıza çıkacağız. Final turunun son karşılaşmasını, grubumuzda bizi en çok zorlaması beklenen Samsun BŞB Anakent takımına karşı oynayacağız.

“ARNAVUTKÖY İYİ MÜCADELE ETTİ, ANADOLU ÜNV. YAZIK OLDU”
Alaşehir Belediye, Bursaspor, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Gençlerbirliği takımlarının yer aldığı 1. Gruba göre daha uygun bir gruba düşen temsilcimizin 2. Lige çıkma şansının yüksek olduğunu ifade eden takımın deneyimli koçu Şaban Çıbık, yarı final turunu şu sözlerle değerlendirdi: “Bursa maçımıza çok asılmadık. Zaten üst turu garantilemiştik. Rakiplerimizden Arnacvutköy Belediye, grup maçlarına göre çok daha iyi bir mücadele ortaya koydu. Bizimle oynadıkları karşılaşmada inanılmazlardı. Öteki gruplarda yer alan takımlardan Anadolu Üniversitesi iyi bir takımdı. Elendi, yazık oldu. Yine Merinos iyi bir takımdı ve kendilerinden beklenti yüksekti. Fakat play-off turunu kaldıramadılar. Mersin ve Adana takımlarında pek bir şey yoktu.”

ÇIBIK YENİ RAKİPLERİMİZİ DEĞERLENDİRDİ
Final turunda olmanın bile, kendileri için başlı başına bir başarı olduğunu ifade eden Çıbık, bu turda yer aldıkları 2. Grup’ta eşleştikleri rakipleri de değerlendirdi. Çıbık, “Vakıfbank zaten yıllardır 1. Lig’de ve Avrupa’da başarılı şekilde mücadele eden bir takımın alt liglerdeki temsilcisi. Gelecek için yetiştirilen yetenekli ve çok uzun gençlerden oluşan bir takım. Takımda yer alan oyuncuların büyük bölümü 2 m civarında boya sahip. Tek dezavantajları deneyimlerinin az olması. Samsun BŞB takımı iyi bir performansla buraya kadar geldi. Bu takımın play-off’a kalacağını hatta 2. Lige yükselme şansının olduğunu zaten biliyorduk. Takımın dezavantajı oyunda etkili olan oyuncu sayılarının 3-4 adet olması. Grubun diğer takımı Bahçeşehir Voleybol, diğer iki rakibe göre daha düşük seviyede kalan bir takım. İlk müsabakamız olan Vakıfbank maçını kazanmamız halinde 2. Lig’e çıkarız.”

ÜÇ OYUNCUNUN SAKATLIKLARI VAR
Sözlerinin devamında takımda herşeyin yolunda gittiğini birkaç sakatlık sorunu dışında bir problemleri olmadığını ifade eden Çıbık, Kulüp yönetiminin kendilerini desteklediğini belirtti. Çıbık, “Esra’nın ayağında problem var. İnşallah bu sorunu aşarız. Yine Merve’nin ayağında sakatlık var. Ama oyuncumuz, buna rağmen son maçlarda çok iyi oynuyor. Ayrıca Çağla’nın omuzunda küçük bir sakatlık var.” dedi. Çıbık, Ankara’dan 2. lige çıkmış bir takım olarak Tire’ye geri dönmeyi istediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi