Serkan ÇİÇEK

Tire’de imza attıkları pek çok etkinlikle, bölgenin en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan Tire Bisiklet Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs için bir sürüş gerçekleştirdi. Fakat bu kez, sürüş sonunda Tireli SMA Tip 2 hastası Mehmet Ayaz’ı ziyaret ettiler.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen bisiklet tutkunları, Mehmet Ayaz’ın afişleri ve balonlarla süsledikleri bisikletlerine bindiler ve motosikletli polislerin refakatinde sürüşe başladılar. Tire’nin ana caddelerinde uzun bir sürüş gerçekleştiren bisikletçiler vatandaşların da beğenisini topladı.

Sürüşün ardından bisikletçiler, Mehmet Ayaz’ın Dört Eylül Mahallesi’ndeki evinin önünde toplandılar. Mehmet Ayaz da bisikletçileri, balonlarla süslenmiş bisikletiyle karşıladı. Renkli görüntülerin oluştuğu buluşmada, bisikletçiler ve Mehmet Ayaz destekçileri hep bir ağızdan, “SMA değil Ayaz kazanacak!” dediler ve hatıra fotoğrafı çekildiler.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Tire Bisiklet Derneği Başkanı Erdem Can, 19 Mayıs için hazırladıkları sürüşte aynı zamanda Mehmet Ayaz için de farkınlık yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi