Tire 1922’nin devri ile ilgili son günlerde özellikle sosyal medyada çok sayıda iddia ortaya atılmıştı. İddiaların ardından Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da sessizliğini bozdu. Tire 1922’nin yeni yönetime devrinin ve isim değişikliğinin yerel seçimler öncesi planlandığını belirten Duran, yaptığı detaylı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘
 

’Seçim döneminde Tire 1922 şahısların mı yoksa Tirelilerin mi? Diye çok konuşuldu. Biz de seçim döneminde Tireli gençlerimizin oynadığı, şehrin insanları tarafından benimsenmiş, sahiplenilmiş bir takım hedeflediğimizi ifade etmiştik. Tire’de spor tarihine baktığımızda, başarılı olunan yıllarda, halkın takımına sahip çıktığını, şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçtiğini, insanların maçları heyecanla beklediğini ve deplasmana gidebilmek adına otobüsler kiralandığını görüyoruz.

BAĞIŞ ADI ALTINDA TOPLANAN PARALAR NEREDE?

Peki, Tire 1922 öyle miydi? Belli bir ailenin yönetiminde olan, sırtını belediye imkanlarına dayamış bir kulüpten bahsediyoruz. Belediyenin düzenlediği organizasyonlarda kulüp adına hatırı sayılır paralar toplandığını biliyoruz. Belediyeye en ufak iş için gelenlerden dahi ‘’bağış’’ adı altında para(lar) alındığını biliyoruz. Peki, bu paralar nereye gitmiş, nerde harcanmış, bu kadar gelirlere rağmen borç nasıl yapılmış, bunlardan bahseden var mı? Yok! Buradaki amaç başka, bizlerin dahil olmadığı bir süreçte şahsım ve ekibim yıpratılmaya çalışıyor ama unuttukları bir şey var o da Tireliler neye inanıp neye inanmayacağını çok iyi biliyor.

GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇSUZ KALDI

Seçim sonrasında içerisinde önemli isimlerin olduğu bir liste ile şehrimiz için en önemli değerlerden biri olan Tire 1922’nin yönetimine talip olduk. O dönemki Kulüp başkanı, arkadaşlarımız aracılığıyla kulüp yönetimini bize devretmeyi kabul ettiğini ve istifasını vereceğini beyan etti. İzmir’de toplantıda olduğum bir zamanda belediye binasına gelerek arkadaşlarımıza kulüp başkanlığından istifasını verdi. Verdi vermesine de sonra soluğu savcılıkta alarak ben ve arkadaşlarım hakkında suç duyurusunda bulundu.  Bu sürecin sonucunda hakkımızda suç duyurusunda bulunulsa da gocunmuyorum, çünkü 42 yıllık ömrümde gocunacak hiçbir şey yapmadım, yaptırmadım, hesabını veremeyeceğim hiçbir işe de kalkışmadım. Seçim sonrasında da kulübün tüm ihtiyaçları (Yeme, içme, barınma, ulaşım, personel vs…) belediyemiz tarafından karşılandı. Araya girmeseydik takım Trabzon deplasmanına gidemiyordu. Bir iş adamı arkadaşımıza rica ettik, deplasman masraflarını daha sonra geri ödemek şartıyla karşılattık.

BU SÜREÇ OLDUBİTTİYE GETİRİLDİ

Biz bu konularla uğraşırken tesadüfen İzmir’de kongre kararı alındığını öğrendik. Kongre kararının alındığını yazan gazeteler bile toplatılmış. Bizlerin, Tirelilerin haberi ve dahi olmadığı bir süreçte, yangından mal kaçırırcasına işi oldu bittiye getirerek yaptılar bunu. Seçim öncesi şirket değil kulüp dendi. Şimdi de takım satılmadı, yönetim değişti diyorlar. Yeni başkanın açıklamalarına baktığımızda ‘’Tire 1922’nin yarışmacı haklarını taşıdım’’ diyor. Söylemler değişse de bir gerçek var, o da yerel seçimler öncesi biz bu seçimi kaybedersek, takımı size bırakalım diye yeni kulüp başkanı ile görüşenler, bu planlarını yerine getirmişlerdir. Seçim kaybedilince Tirelilerin gözü önünde tiyatro oynatılarak, plan devreye sokulmuş, takım gitmiş ve adı yeni başkanın açıklamalarına göre Buca FK olmuştur.

BU YÖNETİME RAZI OLAMAZDIM

Kulübün yeni başkanı ‘’Tireli siyasiler takımın Tire’de maçlarını oynamasına izin vermediler’’ şeklinde açıklama yaptı. Ben yeni başkanı tanımıyorum, yönetiminde kimler görev yapıyor bilmiyorum. İçerisinde Tirelilerin olmadığı bir yönetime sahip bir takıma belediye adına destek vermeye gönlüm razı olmadı. Belediyenin parasında Tire’de yaşayan 85 bin kişinin hakkı var. Ben Tirelilerin içine sinmeyecek hiçbir olayın içinde olamam, bu yüzden bu takıma destek vermeyeceğimi ifade ettim.

YENİ BİR OLUŞUM İÇİNDEYİZ

Tireli hemşerilerimiz rahat olsunlar. Biz yönetimi Tire sevdalılarından oluşan ve formasını Tireli gençlerimizin de giydiği bir takımla yola çıkıyoruz. Tire Belediye Spor’un yeni yönetimini oluşturduk. Yeni yönetimi oluşturan arkadaşlarımız çalışmalarına başladı. Tire Belediye Spor hesap verebilirliği ve şeffaflığı şiar edinen arkadaşlarımızla, tüm Tirelilerin içine sineceği ve sahipleneceği bir takım haline gelecek. Biz de belediye olarak her türlü desteği vereceğiz.

Editör: Haber Merkezi