Rahvan At YarışlarıTire Belediye Spor Kulübü geleneksel hale getirdiği Rahvan At yarışlarının üçüncüsünü Maltepe Mevkiinde gerçekleştirdi.

spor3.com

Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği yarışlar hava şartlarının da müsaade etmesi ile şenlik havasında geçti.Yarışlara yurdun dört bir tarafından yarışmacılar katılırken yaklaşık 100 at şampiyonluk için koştu.

Yarışlara Tokat, Ordu, Kayseri, Bursa, Antalya, Denizli, Nazilli, İzmir, Ödemiş, Menemen, Turgutlu ve Kemalpaşa il ve iyçelerinden çok sayıda katılım gerçekleşti.

Düzenlenen yarışlara Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek,Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder,Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Belediye Meclis üyeleri Ahmet Küçükler,Sami Görüşük ,Kamil Taşal ve çok sayıda seçkin davetli topluluğu katıldı. bu yıl üçüncüsü düzenlenen resmi organizasyonun tam ve eksiksiz olması at sahiplerini mutlu etti. At sahipleri Tire ilçesinin gerek saha, gerek organizasyon yönünden çok başarılı olduğunu söyleyerek, Türkiye Şampiyonası'nın Tire de yapılması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak federasyondan istekte bulundular. Düzenlenen yarışlarda ise dereceler şöyle oldu: Tozkoparan kategorisinde birinciliği Enver Aga (Menemen) alırken ikinciliği Mehmet Mızrak (Güzelbahçe), üçüncülüğü ise Bülent Deri (Urla) aldı.Deste kategorisinde birinciliği Ramazan yörükbeyi (Ödemiş) alırken ikinciliği Mehmet Ödemiş (Tire) üçüncülüğü ise Ahmet Canbazoğlu (Ödemiş) aldı.Ayak kategorisinde birinciliği Hasan Aslandağ (Kayseri) alırken ikinciliği Ahmet Bozyiğit (Aydın) üçüncülüğü ise Ali Çelik (Bursa) aldı. Taze Beşli kategorisinde birinciliği Mehmet Emin Demir (Ödemiş) aldı.Küçük Orta kategorisinde birinciliği Selami Poyraz (Ordu) alırken ikinciliği Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, üçüncülüğü ise Latif Tevfik (Ödemiş) aldı.Büyük orta kategorisinde birinciliği Halil İbrahim Aktürk (Denizli) alırken, ikinciliği Atilla Özgen (Tokat) üçüncülüğü Nalbant İbrahim (Ödemiş) aldı.Başaltı kategorisinde birinciliği Ali Narlı (Ödemiş), ikinciliği Avukat Önder (Kemalpaşa) üçüncülüğü Selami Poyraz (Ordu) aldı.Baş Kategorisinde ise birinciliği Kemal Dinlenmez (Ödemiş) alırken ikinciliği İpek Kardeşler (Kuşadası) üçüncülüğü ise Erdoğan Harman(Tire) aldı.

Yarışların ardından konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek; “Ata Sporumuz olan atçılığı ilçemizde yaşatabilmek adına üç yıldır büyük bir mücadele göstererek her yıl Rahvan At yarışlarını düzenliyoruz.İlçemize Türkiye’nin dört bir tarafından yarışmacılar geliyor. Amacımız İlçemizi her alanda geliştirmek ve adını duyurmaktır.Kazasız belasız şenlik havasında bir yarış geçti. Bu yarışın düzenlenmesinde Başta Erdoğan Harman olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

FOTO GALERİ:

Editör: Haber Merkezi